Visoka moda

Katy Perry z 'golo obleko' na odprtju Vogue Worlda

A. M.
25. 6. 2024, 10.44
Posodobljeno: 25. 6. 2024, 10.48
Deli članek:

Tako imenovane 'gole obleke' v zadnjih letih doživljajo vrhunec trenda. Oblačila, ki vsebujejo ogromno materiala, a v resnici skrijejo le par taktičnih centimetrov telesa, se vztrajno pojavljajo na rdečih preprogah.

Omrežje X
Katy Perry

Tokrat je res osupljiv kos nosila Katy Perry, ki se je v preteklih dneh udeležila otvoritve Vogue Worlda, pod okriljem Anne Wintour. Obleka, izdelana v celoti iz umetelno nameščenih med seboj prepletenih usnjenih cvetnih listov, s polnim krilom v obliki rožic iz tila, je bila milorečeno podvig geometrije. "To je prvič, da sem nosila zares visoko modo," je povedala v svoji Instagram zgodbi, objavljeni pred njenim nastopom.

Od Elle Fanning, Kim Kardashian in Doje Cat na preteklem Met Gala, do Charlize Theron, Jennifer Lawrence in Florence Pugh na podelitvi oskarjev, vedno več zvezdnic sprejema kreacije z odkritim sprednjim delom. Toda medtem ko se večina teh golih oblek zanaša na mrežasto ali kristalno mrežo v barvi kože, ki goloto nakazuje subtilno in vendarle pokriva telo, je Perryina obleka dejansko pokrivala le majhen odstotek njenega telesa.

Katy pa ni bila edina zvezdnica, ki je bila na dogodku praktično gola. Tudi Jared Leto je v Vogue World prišel v prozorni tuniki brez rokavov in paru črnih spodnjic. Njegov videz so dopolnjevali črni lakirani jahalnimi škornji, rdeči nohti in ogrlica, ki visi z lesenim obeskom v obliki kola, obrnjenega na razpelo. Trend tako ne zajema samo ženskega dela, ampak tudi moške predstavnike.