"I Am: Celine Dion"

Video: Celine Dion v joku pred televizijskimi kamerami, oboževalci zlomljeni zaradi bolečih prizorov

D.K.
24. 5. 2024, 09.46
Posodobljeno: 24. 5. 2024, 10.00
Deli članek:

Oboževalci Celine Dion so s solzami v očeh spremljali napovednik prihajajočega dokumentarca o njenem življenju z naslovom "I Am: Celine Dion", v katerem kanadska pevka joka.

Profimedia
Celine Dion

V čustvenem napovedniku 56-letna pevka spregovori o svojem sindromu, ki je močno vplival na njeno življenje in končal njeno kariero. Njeno iskreno priznanje je njene oboževalce ganilo do solz. Na družbenih omrežjih so številni komentirali, da jih je ta trenutek "zlomil". 

"To me je zlomilo. Kako čudovita in močna ženska". V popolnem šoku sem, tega si ne zasluži". "Spravila me je v jok, dokumentarec pa še sploh ni izšel". »Kraljica, zaslužiš si zdravje, ljubezen in vse pohvale". "Celine, radi te imamo in te pogrešamo", so le nekateri komentarji.

Profimedia
Njeno iskreno priznanje je ganilo tudi njene oboževalce.

V šokantnem delu napovednika se sliši klic na 911. Ni jasno, kdaj in zakaj je bila opravljena klicna številka 911, vendar je bil to verjetno posledica njenih težav s sindromom toge osebe. Proti koncu napovednika mati treh otrok svojim oboževalcem obljubi, da bo naredila vse, da reši svoj glas. "Ko ti glas prinaša veselje, si najboljša različica sebe. Potrebujem svoj inštrument." Ob tem se predvajajo različni posnetki pevke, ki v preteklih letih snema glasbo in nastopa. Ko se je spominjala svojih nastopov v živo, je dejala: "Ni težko pripravljati koncerta, težko pa ga je odpovedati". 

"Vsak dan trdo delam, vendar moram priznati, da je bilo težko. Zelo mi manjka. Ljudje... pogrešam jih." Napovednik se konča z njeno izjavo: "Če ne morem teči, bom hodila. Če ne morem hoditi, bom plazila. Ampak ne bom se ustavila, ona se ne bo ustavila."

"Diagnosticirali so mi zelo redko nevrološko motnjo in prej nisem bila pripravljena ničesar povedati, zdaj pa sem pripravljena," priznava.

d66e5564f4085a3d9268e1ad7993caf3.jpeg

Sindrom toge osebe

Spomnimo, eni največjih glasbenih zvezd na svetu so diagnosticirali redko nevrološko motnjo, sindrom toge osebe. Je napredujoča, neozdravljiva bolezen, pri kateri telo napade lastne živčne celice, kar otežuje in vpliva na gibljivost. Povzroča progresivno togost mišic in krče, ki so lahko boleči in pridejo in gredo ter se lahko sčasoma poslabšajo. Okorelost običajno prizadene mišice trupa, lahko pa tudi roke in noge. Sčasoma lahko ljudje s tem sindromom postanejo zgrbljeni. Nekateri ljudje so morda preveč invalidni, da bi hodili ali se premikali. Mnogi pogosto padejo, ker nimajo normalnih refleksov, da bi se ujeli. Kar lahko povzroči resne poškodbe.

Potem ko je odpovedala svetovno turnejo leta 2022, vse koncerte, načrtovane za leti 2023 in 2024 (med drugim na Hrvaškem), so bile novice o njenem zdravstvenem stanju vedno slabe. Njena družina je ob tem sporočila, da se Celine pogumno bori z boleznijo. Pojasnili so tudi, da čeprav ni zdravila za sindrom togega človeka, obstajajo zdravljenja, ki upočasnjujejo napredovanje.

Upa, da bo nekoč spet stala na odru

Od objave diagnoze decembra 2022 se pevka le redko pojavlja v javnosti in večino časa preživi v Las Vegasu, na posestvu, kjer je vse prilagojeno njenim potrebam, kljub temu pa upa, da bo nekoč spet stala na odru. 

Profimedia
"I Am: Celine Dion" bo na voljo za ogled na Amazon Prime od 25. junija.

Decembra 2023 je njena starejša sestra Claudette razkrila, da njena sestra nima več nadzora nad svojimi mišicami. "Trdo dela, vendar nima nadzora nad svojimi mišicami. Kar mi lomi srce, je to, da je bila vedno disciplinirana," je Claudette povedala za 7 Jours.

"I Am: Celine Dion" bo na voljo za ogled na Amazon Prime od 25. junija.

d66e5564f4085a3d9268e1ad7993caf3.jpeg