Talenti v belem

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

S.Č.
18. 4. 2024, 11.43
Posodobljeno: 18. 4. 2024, 11.43
Deli članek:

Shonda Rhimes, priznana scenaristka in mojstrica ustvarjanja priljubljenih televizijskih serij, je nedavno razkrila, da je morala zaradi groženj s strani strastnih oboževalcev zapustiti svoj dom in se preseliti iz države.

Profimedia
Shonda Rhimes

Shonda Rhimes, znana predvsem po stvaritvi kultnih serij, kot je Talenti v belem, je spregovorila o svojem odločilnem koraku, ki ga je storila zaradi lastne varnosti. Scenaristka je svoje razmišljanje delila v intervjuju za The Sunday Times, kjer je razkrila, da je bila prisiljena narediti korak stran od družbenih omrežij, saj so strastni oboževalci serije Talenti v belem presegli vse meje.

Zahtevala dodatno varovanje

Njihove grožnje in sovražni komentarji po zaključku zadnje sezone serije so pustili močan pečat na njenem življenju. Rhimes je pojasnila, da je vedno cenila strast in čustva svojih oboževalcev, vendar je opazila dramatično spremembo v njihovem obnašanju, še posebej na družbenih omrežjih. "Oboževalci so imeli zelo močne občutke glede likov v seriji, včasih so jih celo videli kot svoje prijatelje," je dejala. "A potem je postalo čudno."

Kot odziv na naraščajočo napetost je Rhimes najela varnostnika in zahtevala dodatno varovanje svojega doma v Los Angelesu. Vendar pa so grožnje postale tako resne, da je bila primorana zapustiti svoj dom in se preseliti iz države. "Nikoli nisi vedel, kdo se bo zares užalil na napačen način," je opozorila.

Nedavno je slavila podaljšanje serije

Poleg fizične varnosti je Rhimes izpostavila tudi duševni davek, ki ga je plačala zaradi groženj in strahu. Kljub temu se je zahvalila svojim prijateljem in podpornikom, ki so ji stali ob strani v teh težkih trenutkih.

Kljub izzivom, s katerimi se je soočala, pa Rhimes ostaja zavezana svojemu ustvarjanju. Nedavno je slavila podaljšanje serije "Talenti v belem" za še eno, že 21. sezono, kar je postavilo nov rekord kot najdlje predvajana medicinska drama v gledanem terminu. Rhimes je izrazila globoko hvaležnost svoji ekipi in oboževalcem za podporo, ki jo prejema.

Zgodba Shonde Rhimes odraža temno stran slave in kaže na tegobe, ki jih lahko doživljajo ustvarjalci v sodobni dobi družbenih omrežij.