Obisk puba

Ta poteza princa Williama je zmotila večino Britancev

S.Č.
17. 4. 2024, 14.59
Posodobljeno: 17. 4. 2024, 15.21
Deli članek:

V času, ko se britanska kraljeva družina sooča z izzivi, povezanimi z zdravstvenimi težavami njihovih članov, je predmet kritik postalo vedenje princa Williama.

Profimedia
Princ William

Njegova soproga Kate Middleton se pogumno bori z rakom, podobno težavo doživlja tudi njen tast, kralj Karel III. Čeprav sta si Kate in princ William v veliko podporo, je nedavno razkritje o prinčevem dejanju sprožilo številne negativne odzive.

Kolumnist Richard Eden, ki piše za MailOnline, je razkril, da je princ William nedavno obiskal lokalni pub v severnem Norfolku - v družbi svoje tašče, Carole Middleton. Ta poteza je sprožila val kritik, saj se je zdelo mnogim neprimerno, da princ William obiskuje lokale, medtem ko se njegova žena bori z resno boleznijo.

Opozarjajo na potrebo po razumevanju

Katina mati, Carole Middleton, je prispela v Norfolk, da bi bila ob svoji hčerki in ji nudila podporo v teh težkih časih. Princ William in Carole sta si očitno vzela čas za sprostitev v lokalnem baru. Mnogi so kritizirali prinčevo odločitev, saj menijo, da bi moral biti bolj prisoten ob svoji soprogi v teh težkih trenutkih.

Strokovnjaki za kraljevo družino opozarjajo na potrebo po razumevanju in sočutju do Carole, ki se poleg skrbi za svojo hčerko sooča še pritiskom medijev in teorijami zarote, ki krožijo po družbenih omrežjih. Jennie Bond, poznavalka kraljeve družine, je poudarila, da bi morali upoštevati tudi čustva Carole Middleton in razumeti, da je tudi ona mati, ki doživlja težke trenutke ob bolezni svoje hčerke.