Tisti dnevi v mesecu

Video: Bi Petra Parovel raje imela slab seks ali slab biznis?

R. T.
25. 3. 2024, 14.13
Posodobljeno: 25. 3. 2024, 14.22
Deli članek:

Dekleta iz podcasta 'Tisti dnevi v mesecu' so tokrat spregovorila o ženskah v podjetništvu. Njihova gostja je bila zelo uspešna primorska podjetnica Petra Parovel, ki je razkrila, kako se kot ženska znajde v napetem poslovnem svetu.

Radio 1 - 'Tisti dnevi v mesecu'
Petra Parovel - ima raje slab seks ali slab biznis?

Voditeljica Vesna Ban jo je vprašala, če je resnično velja, da znajo biti ženske šefice pasje, medtem, ko je to pri moškem to čisto nekaj običajnega.

“Jaz sem ‘bossy’, verjetno bi uslužbenci rekli, da sem ‘bitchy’ (smeh). Če imaš empatijo, je že problem. Ker še vedno pa moraš imeti avtoriteto in težko je imeti oboje. Če nimaš empatije, si pa pasja,” je povedala Petra, ki se je na začetku poslovne poti soočala z marsikatero oviro: “Zdaj me moški pustijo na miru, prej pa so mi dali občutek, da me ne spoštujejo. Da vejo več kot jaz, dajali so mi veliko napotkov. Ko grem na sestanke z moškimi, imam še vedno občutek nespoštovanja. Tukaj in v tujini. Zadnjič smo šli na nek sestanek za trenirke v Turčijo in smo vzeli enega moškega s sabo. Z njim so čisto drugače govorili, kot z mano in sodelavko.”

Radio 1 - 'Tisti dnevi v mesecu'
Dekleta so se razgovorila, več si lahko pogledate v spodnjem videu.

Kako je dejstvo, da se hčerka podaja v poslovni svet, sprejela njena mama?

“Bil je moment, da ne bom zmogla. Ko bom imela otroka, ne bom zmogla imeti podjetja. Ker se moraš zaposliti, da boš dobivala porodniško in ko je otrok bolan, si doma, plačana in se posvetiš otroku. Moja mama je prav mama s temi otroci, vse kar je dajala, je dajala za nas. Bog ne daj iti na svojo pot kot ženska,” je razkrila Petra.

Debata je tekla tudi o tem, kako je bit šefica svojemu možu in ali bi ga odpustila, če bi se ločila? Kaj pa bi počela danes, če ne bi imela svoje firme? Ali bi raje naslednjih 10 let imela slab seks ali slab biznis? Vse sočne odgovore na pikantna vprašanja, pa izveste v najnovejši epizodi.