Nicole Eggert

Zvezdnica Obalne Straže v borbi z rakom dojk

S.Č.
30. 1. 2024, 08.39
Posodobljeno: 30. 1. 2024, 09.13
Deli članek:

Rak dojke je resna bolezen, ki prizadene mnoge ženske, med njimi tudi znano igralko Nicole Eggert.

Profimedia
Nicole Eggert in nekdanja soigralka Pamela Anderson

Njena zgodba odraža fizične in čustvene izzive, s katerimi se srečujejo ženske, ki se borijo s to boleznijo. Igralka je nedavno razkrila svojo diagnozo raka dojke, hkrati pa je izrazila obžalovanje zaradi odločitve za povečanje prsi v mladosti.

Nicole Eggert je priznala, da je bila ob operaciji za povečanje prsi stara 18 let in da zdaj obžaluje svojo odločitev. S svojo izkušnjo želi opozoriti mlade ženske, naj razmislijo o svojih odločitvah glede telesa in se izognejo nepotrebnim operacijam.

Profimedia
Nicole Eggert danes

Diagnnoza ji je močno otežila življenje

Njeno življenje po operaciji je zaznamovalo sodelovanje v priljubljeni seriji Obalna straža, kjer je bila soočena s pritiski glede svojega videza, imela pa je tudi neugoen občutek zaradi nujnosti vsakodnevnega snemanja v kopalkah. Sčasoma je prestala več operacij dojk, vključno z zmanjšanjem dojk, kar je dokumentirano v televizijski oddaji "Zavoženo". Njena nedavna diagnoza raka dojke je dodatno otežila njeno življenje. Igralka se sooča s fizičnimi in čustvenimi izzivi, hkrati pa izpostavlja težavnost situacije, ko se posameznik sooča z rakom. V svoji izjavi je Eggertova delila tudi svoje občutke panike in strahu, ki ju doživlja ob misli na rast raka v njej. Poudarila je tudi svojo vlogo kot edinega skrbnika za svojo 12-letno hčerko, kar dodatno otežuje celoten proces zdravljenja.

Želi ozaveščati o pomembnosti zdravega odnosa do telesa

Njena prijateljica je ustvarila stran GoFundMe, da bi zbrala sredstva za kritje stroškov zdravljenja, saj Eggertova zaradi bolezni ne more delati. To kaže na finančne izzive, s katerimi se mnogi posamezniki soočajo ob zdravstvenih težavah. Nicole Eggert želi ozaveščati o pomembnosti skrbnega premisleka o telesnih odločitvah in obenem potrebuje podporo v boju proti raku dojke. Njena zgodba je opomin o pomembnosti zdravega odnosa do lastnega telesa ter potrebi po podpori in empatiji v boju s hudo boleznijo.