Tudi to je Hollywood

Igralko uspešne serije Nasledstvo brutalno žalili

S.Č.
29. 1. 2024, 11.25
Deli članek:

Sarah Snook se z grenkobo spomnja filmskih prizorišč, kjer so se producenti norčevali iz nje zaradi njene odvečne teže in videza. Predkratkim je razkrila detajle.

Profimedia
Sarah Snook z nagrado

Sarah Snook, 36-letna zvezdnica priznane serije Nasledstvo, v kateri igra vlogo hčerke medijskega mogotca Logana Roya, je nedavno razkrila medijski javnosti, kako jo je nadlegoval režiser na snemanju filma zaradi neprimernosti glede na njegove standarde.

"Vzel me je na zob zaradi vsakega ugriza v čokoladno torto," je delila Snook, ki se je soočala tudi z zbadanjem nekaterih oboževalcev. Kljub obrambi s strani kostumografa je na snemanju občutila, kot da »umira v sebi«. Direktor kastinga ji je jasno povedal, da je ni želijo za to vlogo, a režiser in scenarist vztrajata, da je primerna. Hkrati pa so ji naročili, naj pobeli zobe, potemni lase in najame trenerja za hujšanje.

Profimedia
Igralci serije Nasledstvo

Kritiko je Snook sicer sprejela kot profesionalna igralka ampak med drugim tudi: "Mislila sem, da moram narediti vse, da bom uspešna." Spomnila se je tudi trenutka, ko je morala močno shujšati za vlogo vojne ujetnice. Kolegica jo je nato vprašala, kdaj je postala tako lepa, kar je povzročilo občutek, da je morala biti prej "ostudna", preden je izgubila kilograme za vlogo.

Igralka, ki je za vlogo v seriji Nasledstvo prejela nagrado Emmy, se spominja preteklosti s grenkobo. Izpostavila je problem objektivizacije žensk, ki ne morejo sprejemati lastnih odločitev, ter se v intervjuju vprašala, zakaj se to še vedno dogaja ženskam v industriji zabave.