Je krivo sojenje?

Zaradi škandala z Deppom skoraj ob vlogo

S.Č.
8. 12. 2023, 18.12
Posodobljeno: 8. 12. 2023, 18.20
Deli članek:

Vloga Mere, ki jo igra Amber Heard v filmu Aquaman 2, je prišla pod vprašaj med njenim odmevnim sojenjem zaradi obrekovanja proti nekdanjemu možu Johnnyju Deppu leta 2022.

Profimedia
Je bila njena vloga res "zmanjšana" zaradi sojenja?

Režiser Aquamana in Izgubljenega kraljestva James Wan se je pred nekaj dnevi soočil s trditvijo Amber Heard, da je bila njena vloga Mere v nadaljevanju "zmanjšana". Vloga 37-letnice kot ljubimke podvodnega superjunaka Jasona Momoe je prišla pod vprašaj med njenim odmevnim sojenjem zaradi obrekovanja proti nekdanjemu možu Johnnyju Deppu leta 2022.

Med sojenjem je Heard pričala, da je bila njena vloga v nadaljevanju znatno zmanjšana, potem ko je Deppova pravna ekipa njene trditve o zlorabah označila za "prevaro". »Zelo sem se borila, da sem ostala v filmu. Niso me hoteli vključiti v film,« je povedala takrat. Pred uradno izdajo napovednika za Aquaman 2 v četrtek (14. septembra) je Wan v intervjuju za Entertainment Weekly odgovarjal na pripombe igralca Danish Girl.

Wan, ki je režiral tudi Aquamana iz leta 2018, je pojasnil, da Heardova vloga ni bila zmanjšana zaradi njenega sojenja, ampak zato, ker je vedno nameraval v drugem filmu preusmeriti pozornost na kralja Atlantide in superzlobneža Orma, ki ga igra Patrick Wilson»To sem vsem predstavil že na začetku. Prvi Aquaman je bilo potovanje Arthurja in Mere. Drugi film bo vedno Arthur in Orm,« je dejal režiser.

Za odstranitev pridobila več kot 4,5 milijona podpisov

"Torej, prvi je bil romantični akcijsko-pustolovski film, drugi je romantični akcijsko-pustolovski film. To bomo pustili." Napovednik filma, ki je bil aprila ekskluzivno predstavljen občinstvu CinemaCon, naj bi prikazal Heardovo le za kratek prizor.

Sojenje Heardovi in Deppu zaradi obrekovanja, se je končalo z zmago zvezdnika Piratov s Karibov. Porota je razsodila, da je bil Amberin članek Washington Posta leta 2018 z naslovom »Govoril sem proti spolnemu nasilju in se soočil z jezo naše kulture. To se mora spremeniti," obrekljiv. Med sojenjem je peticija za popolno odstranitev Heardove iz Aquamana 2 pridobila več kot 4,5 milijona podpisov.

Le eden od Heardinih soigralcev iz franšize Aquaman je od takrat javno spregovoril o sodelovanju z njo. Junija 2022 je Dolph Lundgren dejal: "Bila je odlična. Z njo sem sodeloval pri prvem Aquamanu, zdaj pri drugem. Snemali smo lansko jesen v Londonu. Čudovita je, z njo sem imel odlično izkušnjo."