Slovo

Pri 76. letih se je poslovil kitarist te priljubljene skupine

S.Š.
6. 7. 2023, 15.57
Posodobljeno: 6. 7. 2023, 16.00
Deli članek:

George Tickner, originalni kitarist in so-ustanovitelj skupine Journey, je umrl pri 76 letih.

Twitter
George Tickner

Novico je na Facebooku potrdil Neal Schon, prav tako član zasedbe Journey: "Oboževalci skupine Journey, imam zelo žalostne novice. George Tickner, prvotni kitarist skupine in avtor pesmi na naših prvih treh albumih, se je poslovil. Bil je star 76 let.”

Schon se je v objavi Ticknerju zahvalil za vse, kar je prispeval skupini Journey skozi leta: "Srečno pot, George... hvala za glasbo. Izrekamo sožalje njegovi družini in prijateljem ter vsem preteklim in sedanji članom skupine. To je res srce parajoče...”

Profimedia
Journey konec sedemdesetih.

Glasbeni velikani

Skupina Journey je prvič skupaj nastopila leta 1973 v San Franciscu, ko so moči združili Schon, Tickner in basist Ross Valory. Tickner je v skupini najprej igral bas kitaro, ki pa jo je kasneje zamenjal za električno kitaro.

Skupina je izdala več rock uspešnic, med njimi tudi pesem Don't Stop Believin', ki ostaja najbolj predvajana pesem skupine na Spotifyju s preko 1,5 milijarde predvajanji.

Na platformi za poslušanje glasbe ima skupina Journey sicer še vedno okoli 18,6 milijona mesečnih poslušalcev. V karieri so prodali več kot 100 milijonov albumov, na lestvico Billboardovih najboljših sto pa se je uvrstilo kar 25 njihovih pesmi.