Festival

Pivo, cvetje in še kaj

Promocijski material
5. 7. 2023, 13.19
Posodobljeno: 5. 7. 2023, 17.12
Deli članek:

Ste pripravljeni na vrhunec festivalskega poletja? Na 58. festivalu Pivo in cvetje Laško bodo med 14. in 16. 7. nastopili Magnifico, Joker Out, Elvis Jackson, Luka Basi, Big Foot Mama, Jan Plestenjak, Žan Serčič, Polkaholiki, Šank Rock, Alya, BQL in Dejan Dogaja, vrhunec pa bo koncert legendarnih kraljev plesišč BONEY M. V Laško in nazaj vas vlak pelje za le 4 evre, vrček piva pa bo stal 3 evre.

Promocijski material
Številni že nestrpno pričakujejo letošnji festival Pivo in cvetje Laško.

Pivo in cvetje Laško s koncerti, etnološkimi prireditvami, spremljevalnim programom in drugo ponudbo v Laško vedno pritegne na desettisoče gostov. Včasih tak obisk ni bil težaven, danes pa je varnostno tvegan in breme za okolje. Organizatorji zato uvajajo novosti za odlično glasbeno izkušnjo ob omejitvi obiska, tudi z do žepa prijazno vstopnino. Eno glavnih vodil festivala Pivo in cvetje Laško je trajnost. To se kaže z uporabo povratnih kozarcev, zmanjševanjem plastičnih odpadkov, še tesnejšo povezanostjo z lokalno skupnostjo, omejevanjem prometa oz. preusmerjanjem na trajnostne oblike, kot je vlak, lokalno kulinariko (Laški pes) in aktivnostmi, usmerjenimi v gibanje in preživljanje prostega časa v naravi.

Promocijski material
Mažorete Laško

Promocijski material
Za lakoto bo tudi letos poskrbela kulinarična posebnost laški pes.

V soboto dopoldne se lahko pridružite pohodu na Šmohor, kjer vas bodo zabavali Alya, Miki Vlahovič in Ansambel Pik, festivalsko izkušnjo si lahko popestrite s kampiranjem ob Savinji (35 evrov za tri dni, dovoljen vnos hrane, pijače in mini žarov) ali pa skočite na party vlak Pivo in cvetje Laško, s katerim vas bo ekipa Radia 1 iz Ljubljane na prizorišče dostavila že dobro ogrete. Celotno ponudbo glasbe in drugih aktivnosti poiščite na www.pivo-cvetje.si.

Prihaja Boney M!

Promocijski material
Za vrhunec festivala bo poskrbela skupina Boney M.

Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Rivers of Babylon, Papa Chico ... so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko pohvali z več kot 100 milijoni prodanih plošč in hiti v šestih desetletjih. Nazadnje pa so bili na lestvicah predlanskim z Rasputinom, ki ga boste lahko že čez nekaj dni prvič v živo slišali tudi v Laškem.