Loreen

Zmagovalka Evrovizije po očitkih o plagiatorstvu zapušča domovino?

R.T.
16. 5. 2023, 06.50
Posodobljeno: 16. 5. 2023, 08.43
Deli članek:

Ne skriva, da je navdušena nad Otokom. Očitno tako zelo, da bi ga zamenjala za Švedsko.

Profimedia
Loreen

Švedska evrovizijska senzacija Loreen upa, da se bo naslednja edicija priljubljenega glasbenega tekmovanja v Stockholmu – tudi zato, ker bi bil to zadosten razlog, da se domačini Abba (Bjorn Ulvaeus, Agnetha Faltskog, Benny Anderson in Frida Lyngstad) ponovno združijo. Prihodnje leto bo namreč minilo 50 let od njihove zmage na Evroviziji z zimzeleno skladbo Waterloo.

Kot je povedala Loreen, ki je postala prva ženska, ki je na Evroviziji zmagala dvakrat (nazadnje leta 2012 s skladbo Euphoria) je spoznala tri od štirih članov, in dodala, da že "pritiska" na njih.

Če se bo karavana res ustavila na Švedskem, bi to lahko bila največja Evrovizija do zdaj, saj prizorišče Friends Arena, kjer je prejšnji teden svojo turnejo otvorila ameriška pop zvezdnica Beyonce, sprejme 50.000 ljudi, kar je skoraj petkrat več kot pa Liverpool Arena, kjer se je minulo soboto odvilo letošnje tekmovanje.

Kjer se dogaja

Predvčerajšnjim smo poročali, je njena pesem Tattoo plagiat, in sicer skladbe ukrajinske izvajalke Mike Newton.

Po teh očitkih pa je Švedinja dala vedeti, da razmišlja o selitvi. Kot je dejala, je navdušena nad Združenim kraljestvom, češ da je kreativnost mogoče čutiti v zraku. In da je to del planeta, kjer se začenjajo trendi. Zato je prepričana, da mora zapustiti Švedsko – kot je dejala, po številnih obiskih Otoka o tem vedno bolj resno razmišlja.