Slovenija je v finalu

O evrovizijskem nastopu Joker Out: "Slovenci, to je bilo fantastično!

N.S., P.K.
11. 5. 2023, 23.08
Posodobljeno: 12. 5. 2023, 08.03
Deli članek:

Nepopisna sreča naših evrovizijskih predstavnikov, ki so si s pesmijo Carpe Diem pripeli nastop v sobotnem finalu.

Sarah Louise Bennett/EBU
Fantje so bili po nastopu vidno zadovoljni.

V Liverpoolu v Veliki Britaniji je včeraj zvečer potekal drugi predizbor za Pesem Evrovizije 2023, na katerem je s skladbo Carpe Diem deseta po vrsti nastopila tudi slovenska skupina Joker Out in več kot navdušila. Nastop slovenske peterice je bil suveren, dinamičen, kar ni ostalo neopaženo. Družbena omrežja so namreč po nastopu preplavile objave, v katerih so tisti, ki so spremljali evrovizijski predizbor, o slovenski skupini pisali z velikim navdušenjem.

Navdušenja nad Joker Out, predvsem pevcem Bojanom Cvjetićaninom, pa ni skrival niti finski evrovizijski predstavnik. 

"Svet" je množično komentiral posrečen nastop Slovencev, ki so vsak posebej poskrbeli za karizmatično odrsko predstavo. "Slovenci, to je bilo fantastično," so pogosti komentarji na socialnih omrežjih. Joker Out pa so bili pohvaljeni tudi, ker so se res povezali s pričujočim občinstvom, ki jim odgovarjalo s ploski, poksoki in vzkliki.

Nepopisno veselje in srečo so ob razglasitvi finalistov doživeli člani skupine Joker Out, ki so vsej Sloveniji, Evropi in svetu za podporo in glasove zahvalili s kratkim, a iskrenim sporočilom: "HVALA!" Na tiskovni konferenci pa so povedali: "Zelo smo zadovoljni z našim nastopom in smo ponosni nase in na vse svoje oboževalce. Če ne bi prišli v finale, bi bili seveda žalostni in razočarani .. ampak na srečo smo prišli naprej in smo res presrečni. Verjamemo pa, da bomo šele zjutraj dojeli, kaj se nam je danes v resnici zgodilo. (smeh) Žur pa za nas odpade, saj rabimo počitek za soboto."  Poleg Slovenije so se iz drugega predizbora v finale uvrstile še Albanija, Ciper, Estonija, Belgija, Avstrija, Litva, Poljska, Avstralija in Armenija.

Sarah Louise Bennett/EBU
Odrski nastop naših predstavnikov Joker Out

Skupini je čestitala tudi predsednica države Nataša Pirc Musar.

67. Izbor za Pesem Evrovizije poteka v Liverpoolu, prvič po letu 1980 pa se je zgodilo, da festival ne poteka v državi, ki je zmagala prejšnje leto. Skozi vse tri glasbene večere, ki letos potekajo pod sloganom United By Music (Združeni v glasbi) gledalce peljejo priljubljeni voditelji: Britanki Alesha Dixon in Hannah Waddingham in ukrajinska pevka Julia Sanina, v sobotnem finalu pa se jim bo pridružil tudi legendarni BBC-jevec Graham Norton.

Instagram
Joker Out so navdušili s pesmijo Carpe Diem.

Veliki finale

V soboto, 13. maja, bomo tako držali pesti za naše predstavnike Joker Out, ki se bodo v boj za zmago podali še s 25. drugimi državami. Zmagovalno pesem bodo izbrale strokovne komisije vseh 37 sodelujočih držav, in sicer v enakovrednem razmerju s telefonskim glasovanjem, torej 50:50. Skupni seštevek bo prinesel zmagovalca Pesmi Evrovizije 2023.

Sarah Louise Bennett/EBU
Nace in Bojan