Športno aktivni

Tradicionalni Aktualov pohod ob žici

PR
11. 5. 2023, 10.56
Posodobljeno: 11. 5. 2023, 10.56
Deli članek:

Radijska ekipa se je tudi letos odpravila na tradicionalni pohod, kjer se je pripravljala tudi na nove športne podvige. Natančneje na akcijo Gremo v hribe.

Radio Aktual
"Selfie" radijske ekipe pohodnikov na Golovcu.

Osrednjega Pohoda ob žici se je tudi letos udeležilo več kot 13 tisoč pohodnikov. Na 35-kilometrski pohod pa se je podala tudi ekipa Radia Aktual skupaj z radijskimi kolegi še nekaterih radijskih postaj. S pohodom in tekom trojk so letos že 65. obudili spomin na čas, ko je Ljubljano med drugo svetovno vojno obdajala bodeča žica. Aktualovci pa so se na pot podali pod sloganom »Ni žura brez žul'a«.

Radio Aktual
Aktualovci Jure Ličen, Milka Hafner (vodja kreativne ekipe) in Klemen Bunderla s psičko Chilly v sproščenem klepetu s sprehajalci.

Radio Aktual
Višinske priprave - vzpon na Golovec. Ekipa se bo kmalu povzpela na Ruško kočo na Arehu.

Radio Aktual
Radijski ekspediciji pridružila tudi Monja Rugelj, direktorica Radia Velenje.

Radio Aktual
Nejc Drobnič, voditelj Jutranje budnice na Veseljaku.

Radio Aktual
Voditeljica na radiu BEST FM Maja Tasić in v ozadju njen fant Patrik Mrak, član skupine Booom!

Po 35 kilometrih je bilo le-teh, kot priznavajo, kar nekaj. Poleg Aktualove ekipe so se skupaj z njimi na pot podali tudi kolegi z Veseljaka in drugi radijski prijatelji. Pohod so namreč izkoristili kot kondicijske priprave na akcijo Gremo v hribe, projekt Pivovarne Laško, ki letos poteka že 14. leto. Poleg Planinske zveze Slovenije sta partnerja projekta tudi Aktual in Veseljak. Ravno Pivovarna Laško pa je s svojim brezalkoholnim programom Laško 0,0 in Malt poskrbela za hidracijo radijskih ekip tako pred začetkom in med dogodkom Pot ob žici. »Eden lepših dni v mojem letu, vsako leto. Fantastična energija, toliko lepe energije, toliko dobrih ljudi srečaš, sonce je v zraku. Je pa to predigra zgodbe Gremo v hribe s Pivovarno Laško,« nam je po pohodu zaupal aktualovec Jure Ličen.

Radio Aktual
Gasilska fotografija po uspešno prehojeni poti.

Gremo v hribe

Prvi dogodek Gremo v hribe - 20. maj 2023, Ruška koča na Arehu

Skupaj s Pivovarno Laško, Planinsko zvezo Slovenije, Aktualom in Veseljakom se v hribe odpravljamo že v soboto, 20. maja 2023. Med 10. in 14. uro se dobimo pred Ruško kočo na Arehu (Mariborsko Pohorje). Za glasbeno zabavo bodo poskrbeli Natalija Verboten, Modrijani in Dejan Dogaja, program pa bosta povezovala Dean on the Mike (Aktualova Galama) in Nina Cestnik Pavlič (Petkova Pumpa).