Nadomestno materinstvo

Plaz kritik: zvezdnica pri 68 letih postala mama

R.T.
30. 3. 2023, 14.52
Posodobljeno: 30. 3. 2023, 14.56
Deli članek:

Igralki, ki se je pojavila v vrsti španskih humorističnih nanizank, je leta 2020 zaradi raka umrl edini otrok. Njen sin je štel 27 let. Zdaj ne bo več sama.

Profimedia
Ana Obregon

Španska televizijska igralka Ana Obregon je v domovini tarča kritik, ker je s pomočjo nadometne mame iz Združenih držav Amerike pri 68 letih postala mama.

Igralki, ki se je pojavila v vrsti španskih humorističnih nanizank, je leta 2020 zaradi raka umrl edini otrok. Njen sin je štel 27 let. Ni skrivala, da tega ne more preboleti. Po smrti sina sta ji umrla tudi starša.

V Španiji so prepovedane vse oblike nadomestnega materinstva, lahko pa starši otroka posvojijo, ko se vrnejo v Španijo.

Njena podoba z dojenčkom v rokah pred eno od miamijskih bolnišnic krasi naslovnico revije Hola! Na Instagramu pa je zapisala, da je v njeno življenje vstopila luč, polna ljubezni. »Nikoli več ne bom sama. Spet sem živa.«

Španska vlada ni skrivala svojega ogorčenja. Šolsko ministrico Pilar Alegrio je naslovnica spomnila na Dantejevo pot skozi pekel, ministrica za enakopravnost Irene Montero pa je potezo označilo za obliko nasilja nad ženskami, saj da nadomestne matere postanejo zgolj zaradi denarja. Alegria je še dodala, da ne gre za nadomestno materinstvo, temveč najemanje maternice, kar v Španiji ni zakonito.