RADIO IN TV AKTUAL

Aktualovci: "Jutri gre zares! Glejte nas in poslušajte nas!"

N.S.
12. 3. 2023, 15.01
Deli članek:

Končno jih boste lahko tudi videli! Priljubljene voditeljice in voditelje na radiu Aktual, ki po novem ponuja glasbene in vizualne užitke tudi na TV Aktual.

Luka Švigelj
Vedno zabavna Klemen Bunderla in Žana Vidmar botsa poskrbela za zabavo tudi na televiziji. V jutranjem programu, od 6.00 do 10.00.

V vašo dnevno sobo bodo prišli Klemen Bunderla, Jure Ličen, Žana Vidmar, Martina Švab, Mojca Mladenović, Rudi Sieger, Tamara Goričanec, Grega Javornik, Klara Japelj, Žiga Kvas, Doroteja Stupar in Matjaž Korošec.

Luka Švigelj
Dopoldanski voditelji na Aktualu, Žiga Kvas, Tamara Goričanec, Mojca Mladenović in Rudi Sieger
Vsak dan od 6. ure zjutraj do 18. ure popoldne jih boste lahko videli in slišali, vmes pa seveda veliko videospotov z vašimi najljubšimi pevci in pevkami. Nekateri od njih bodo v studio Aktuala prišli v živo, se pogovarjali in zapeli v živo. Program Aktuala bo še bolj pester in zabaven kot do zdaj - nagradne uganke, glasbeni gostje, drugi zanimivi sogovorniki in koncerti, na katere vam ni uspelo priti - že ta ponedeljek, 13. marca, bodo na televiziji ob 18. uri zavrteli posnetek nedavnega koncertnega spektakla Aktualov Dan Žena v ljubljanskih Stožicah.

Luka Švigelj
Martina in Jure komaj čakata, da se preizkusita v TV mediju.

Voditelj Jure Ličen se zelo veseli, da se v nov TV-izziv podaja z novo sovoditeljico Martino Švab, saj ima na televiziji že dolgoletne izkušnje, tako, da ji bo dosti lažje. Vseeno se Martina ob Juretu počuti varno, ker jo reši iz vsake zadrege.

Radio Aktual bo še naprej oddajal 24 ur na dan, vse dneve v tednu. Za razliko od televizije, ki bo, vsaj na začetku, gledalce razveseljevala od ponedeljka do petka, od 6. ure zjutraj do 18. ure popoldne.

Klemen Bunderla pa priznava, da ni jutranji tip človeka, a ga njegova sovoditeljica Žana Vidmar vedno uspe spraviti v dobro voljo in smeh. Seveda pa tudi Klemen nasmeje Žano in poslušalce, saj ko pride v studio, preklopi na dobro voljo in ta potem traja in traja. In tako bo tudi vsako jutro, ko bosta vodila televizijski in radijski program na Aktualu, od 6.00 do 10.00. "Od ponedeljka do petka boste imeli ekskluzivni vpogled v zakulisje in v čisto nov studio Aktuala. Sicer pa ostajamo radio, vaš zvesti prijatelj, 24 ur na dan, sedem dni v tednu!" je povedal Bunderla.

Aktual
Voditeljski par Žana Vidmar in Klemen Bunderla

Rudi Sieger, ki se ne ustraši prav nobenega izziva, med drugim je preplaval nekaj kilometrov morja, prekolesaril hribe in pretekel maraton, vse to v enem dnevu, zakaj bi mu kaj preprečilo soočenje s kamerami v studiu, pravi: "Veselim se, ker bomo na tak način lahko širili dobro voljo še širše! Pred nami so novi izzivi, ki jih sprejemamo z odprtimi rokami. Naredili smo korak, ki bo vsem skupaj še na dodaten način polepšal dan!" Mojca Mladenović pa je na povabilo pred kamere odreagirala takole: "Iskreno? Prvi odziv je bil strah pred neznanim. Prvi televizijski dotik pa ljubezen. Všeč mi je energija, všeč mi je način dela, ker si bomo z Aktualovci sedaj resnično še bolj blizu. In to je lepo. Lepo pa je tudi spoznanje, da čeprav se ustrašimo pred novim izzivom, malo 'zakrknemo', je prav, da se prepustimo. Resnično se veselim in verjamem, da bomo uživali skupaj! Jaz zagotovo bom!"

Aktualova pojoča voditeljica Tamara Goričanec, vedno nabrita in dobre volje, pa ob tem dodaja: "Kot mala sem na starem kasetarju snemala 'radijske pogovorne oddaje', s tem da sem bila sama v vlogi voditeljice in vseh gostov. (smeh) Jasno je bilo, da mi je radio usojen, ampak moja mama je nekako slutila, da je zame televizija: 'Ti boš na televiziji, moraš biti, ker tako, kot se znaš ti afnati pred ogledalom, mora videt še kdo, če ne mi ne bodo verjeli.' Evo, mame imajo vedno prav. Veselim se, sploh ker to ne bo klasična televizija, ampak bo hibrid, ker bo hkrati še vedno radio."

Luka Švigelj
Tamara Goričanec odlično poje, Rudi pa premaguje kilometre in kilometre ... odličen dopoldanski par!!

Piko na i Pa dodaja tudi Klara Japelj: "Vesela sem, da je Aktual eden izmed prvih radiev, ki se seli na TV, in da sem lahko del tega tudi jaz. Novi prostori in studio so res lepi in moderni, tako da se že veselim, da se po novem ne le poslušamo, ampak tudi gledamo."

Luka Švigelj
Klara Japelj se veseli, da se po novem ne le poslušamo, ampak tudi gledamo.

Luka Švigelj
Matjaž Korošec, Gorenjec, ki že od mladih nog obožuje dalmatinski melos, pa tudi slog življenja.

Luka Švigelj
Doroteja Stupar je strokovnjakinja za hrano, mačke in najstniško nečakinjo. Komaj čaka na televizijo.

Luka Švigelj
Grega Javornik ima rad izzive.
Vsi Aktualovci računajo, da bodo s sliko, z vpogledom v zakulisje, na njihov oder, polepšali jutra, dopoldneve in popoldneve tudi svojim zvestim radijskim poslušalcem.

Luka Švigelj
Jutranja para, Žana Vidmar in Klemen Bunderla, ter Martina Švab in Jure Ličen