Prestižno

Oskarji: nominiranci dobijo darilo v vrednosti 126 tisoč dolarjev, kaj je to?

E. J.
10. 3. 2023, 11.45
Posodobljeno: 4. 3. 2024, 18.37
Deli članek:

Tudi če ne bodo osvojili prestižne nagrade, bodo oskarjevski nominiranci letos odšli domov s polnimi rokami, saj so za vse pripravili nadvse razkošno darila.

Profimedia
Različna podjetja in znamke plačajo po štiri tisoč dolarjev, da se njihov izdelek znajde med darili za nominirance.

Podjetje Distinctive Assets bo vsakemu od nominirancev podarilo darilni paket v vrednosti 126.000 dolarjev, trdi Guardian.

Paket vključuje stvari, kot so japonsko mlečno pecivo, svilene prevleke za blazine, ročno nabrane datlje, a je tudi kar nekaj nenavadnih daril, kot je kos zemlje v Avstraliji, tri noči v podeželski Ottawi, tri noči na italijanskem vulkanskem otoku, posvet z zdravnikom o obnovitveni negi las, liposukciji, svetovanju in liftingu obraza, botoxu, wellness izdelkih...

Znan meni za afterparti

V paketu je skupno 60 artiklov, igralci in drugi nominiranci pa prejetih izdelkov niso dolžni prejeti, uporabljati ali promovirati. Naj omenimo, da različna podjetja in znamke plačajo po štiri tisoč dolarjev, da se njihov izdelek znajde med darili.

Znano je tudi, kaj bo na meniju na uradnem afterpartiju. Zasnoval ga je britanski kuhar Elliot Grover, najel pa ga je dolgoletni Oscarjev kuhar Wolfgang Pack. Ponudili bodo nekaj tradicionalnih angleških jedi, kot so ribe in krompir -  'fish and chips', piščančje pite, drobno pecivo, za razliko od preteklih afterparty menijev pa bo ta z nekoliko več mesa, bolj kaloričen in mastnejši.

V ponedeljek!

Spomnimo, 95. podelitev oskarjev bo v Los Angelesu v gledališču Dolby 13. marca 2023. Slovesnost bo vodil Jimmy Kimmel. Kdo so nominiranci za 95. oskarja, najprestižnejšo filmsko nagrado? Oglejte si objavo nominacij: