Njegova kariera si ni opomogla

Poslovil se je igralec, ki naj bi umoril svojo ženo

J.P.
10. 3. 2023, 08.15
Posodobljeno: 10. 3. 2023, 08.18
Deli članek:

Trdil je, da je že bila mrtva, ko se je iz restavracije vrnil do avtomobila.

Profimedia
Robert Blake v filmu Izgubljena cesta iz leta 1997.

V 90. letu starosti se je poslovil ameriški igralec Robert Blake, čigar kariero so zasenčile obtožbe, da je umoril svojo ženo.

Njegova kariera je bila v 70. letih prejšnjega stoletja v vzponu, predvsem na račun detektivske nadaljevanke Bareta. Vse pa se je spremenilo leta 2001, čeprav je velja za enega od najboljših igralcev svoje generacije.

Usodni streli

Profimedia
Robert Blake

Njegova soproga Bonny Lee Bakley je bila sama v njegovem avtomobilu v eni od losangeleških sosesk, ko je bila ustreljena. Igralec je policistom pojasnil, da se je vrnil v italijansko restavracijo, kjer sta obedovala, da bi vzel pištolo, ki jo je tam pustil, in jo pustil samo v avtu. Ko se je vrnil, je bila mrtva.

Štiri leta pozneje ga je porota v Los Angelesu oprala krivde.

Sledila je civilna tožba, v kateri mu je sodnik naložil, da mora soproginim otrokom izplačati približno 28 milijonov evrov. Blake je zaradi tega razglasil bankrot – na razsodbo se je neuspešno pritožil, a mu je vsaj uspelo prepoloviti znesek.

Do konca je vztrajal, da je nedolžen.

Imel je štiri otroke. Z igralko Sondro Kerr je bil poročen 22 let, preden sta se leta 1983 ločila. Leta 2017 se je poročil z dolgoletno prijateljico Pamelo Hudak, a sta se dve leti pozneje ločila.