Težave hollywoodske elite

Po podelitvi Zlatih globusov večina okuženih s covid-19

E. J.
18. 1. 2023, 11.42
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 13.51
Deli članek:

Številni zvezdniki in zvezdnice so bili po nastopih na podelitvi zlatih globusov pozitivni na Covid-19 in so zato zamudili Critics Choice Awards.

Profimedia
Collin Farrell se je udeležil 80. podelitve zlatih globusov. Nekaj ​​dni pozneje je zaradi Covid-19 zamudi podelitev nagrad Critics Choice Awards - Brad Pitt pa še ni sporočil, v kakšnem zdravstvenem stanju je.

Več zvezdnikov, med njimi Collin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis in Michelle Pfeiffer, je v dneh po podelitvi sporočil, da so se okužili z virusom covid-19.

Podelitev nagrad Critics Choice Awards, ki je bila predvajana v nedeljo, je namreč zahtevala teste na Covid-19 za udeležence, saj je seznam okuženih kar  naraščal. Nekaj ​​zvezdnikov, ki so bili zaradi okužbe s covid-19 prisiljeni ostati doma in so, kot sami pravijo, 'izviseli' na podelitvi nagrad, se je oglasilo prek družbenih medijev. "Zelo mi je žal, da sem danes zamudila podelitev nagrad Critics Choice Awards," je Michelle Pfeiffer zapisala v objavi na Instagramu. "Ja, Covid."

Pfeiffer naj bi podelila nagrado za življenjsko delo igralcu Jeffu ​​Bridgesu, ki mu je namesto tega podelil John Goodman.

Jamie Lee Curtis je svoje pritožbe izrazila tudi na platformi z besedami: "Na žalost ta glavna navijačica ne bo na vseh vikendih, kjer bi navijala za svoje prijatelje in kolege. Življenje po življenjskih pogojih." Medtem ko je Curtisova bolna sedela doma, so njeni soigralci v filmu Everything Everywhere All at Once domov odnesli pet nagrad, vključno z najboljšim filmom.

Varnostni ukrepi za covid-19, kot so zahteve glede testiranja, cepljenja in mask, v tej sezoni nagrad niso bili dosledni, pa poroča The Hollywood Reporter. Nekateri osebni dogodki in slovesnosti niso zahtevali nobenih varnostnih ukrepov, medtem ko so drugi, kot sta podelitev zlatih globusov in nagrad Critics Choice, zahtevali testiranje, dokazilo o cepljenju ali oboje.

Profimedia
Zbolela je tudi Michelle Pfeifer, na sliki pa fotografija iz novega filma "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", kjer je zaigrala z Michaelom Douglasom.

Nič čudnega - podatki o okužbah niso spodbudni

Strokovnjaki za javno zdravje pravijo, da niso presenečeni nad nedavnimi težavami, s katerimi se sooča hollywoodska 'nagrajevalna elita'. "To ni nepričakovano," je dejal dr. John Brownstein, epidemiolog in glavni direktor za inovacije v bostonski otroški bolnišnici, za ABC. "Imate druženja v zaprtih prostorih v času, ko kroži veliko virusov, pa naj gre za prehlad ali gripo, in bližino brez maskiranja ... imeli boste aktiven prenos virusov."

Ker strahovi zaradi covida-19 izginjajo in ukrepi javne varnosti popuščajo, je po podatkih Centra za nadzor bolezni tedensko število primerov preseglo 400.000 v vsakem od zadnjih šestih tednov, statistike, ki je ni bilo od konca septembra, poroča BBC. Medtem tedensko število smrti zaradi covida-19 še naprej narašča, od 11. januarja pa jih je bilo prijavljenih 3907, kažejo podatki CDC, ameriške agencije za nadzor nad nalezljivimi boleznimi.