nakana

Princ Andrew v veliki tajnosti v Bahrajn

R.T.
20. 11. 2022, 09.52
Posodobljeno: 20. 11. 2022, 16.24
Deli članek:

Otok je zapustil prvič po letu 2019.

Profimedia
Princ Andrew

Osramočeni vojvoda yorški je prejšnji teden z letalom znanca, švicarskega milijarderja, poletel v Bahrajn.

62-letni princ Andrew naj bi se skušal spet prerinit v ospredje, potem ko se je zaradi povezav z ameriškim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom moral odpovedati vidni vlogi v britanski kraljevi družini.

Kot poročajo britanski mediji, je Andrew Bahrajn obiskal, ker naj bi mu zadišala vloga vladnega predstavnika za mednarodno trgovanje in investiranje – prepričan naj bi bil namreč, da lahko Savdsko Arabijo prepriča, da poveča proizvodnjo nafte.

Seveda pa je mogoče tudi, da je šel tja na počitnice kot častni gost tamkajšnje kraljeve družine, in to na njene stroške. Možno je tudi, da je Bližnji vzhod zanj neke vrste zatočišče, kamor bi se lahko preselil, saj je njegov ugled v Združenem kraljestvu povsem na psu.

Bahrajn sicer redno obiskuje; ko je še zastopal britansko kraljevo družino, je tam bil reden gost. Posebej blizu si je bil s šejkom Abdulahom, ki je kralju popa Michaelu Jacksonu plačal več milijonov ameriških dolarjev, da je 11 mesecev živel v Bahrajnu, potem ko je bil opran suma spolne zlorabe otrok.

To je bilo sicer prinčevo prvo potovanje v tujino po letu 2019, ko je obiskal Španijo, kjer je igral golf. Le nekaj tednov prej je bil Epstein v zaporu najden mrtev.