Promovira svojo knjigo

Zvezdana Mlakar: "Pravzaprav je šlo vse malo narobe"

E. J.
18. 11. 2022, 13.12
Posodobljeno: 18. 11. 2022, 13.38
Deli članek:

Priprave na predstavitev njene knjige, ki se je zgodila včeraj na Ljubljanskem gradu, niso potekale gladko, saj je manjkal njen priljubljeni igralski kolega, ker mu je umrl oče.

Facebook
»Nič, niti oddaje, niti knjige, ne bodočega dogodka nisem oziroma nisva izpeljala gladko, brez težav," je povedala Zvezdana Mlakar o promoviranju svoje nove knjige po Sloveniji s soavtorjem Rokom Smolejem.

Igralka, zadnje čase pa tudi prepoznavna televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar je izdala svojo knjigo z naslovom ’Pogovori, ki so mi spremenili življenje’, ki jo predstavlja po Sloveniji skupaj s soavtorjem Rokom Smolejem in včeraj je bila na vrsti predstavitev na Ljubljanskem gradu.

Po šestih letih njene poznovečerne pogovorne oddaje Zvezdana, ki je bila med gledalkami in gledalci odmevna in priljubljena, so oddajo namreč nenadno ukinili. Igralka se je zato odločila, da bo skupaj z Rokom Smolejem, dolgoletnim urednikom njene oddaje, napisala knjigo, v katerih se spominja vseh pogovorov, ki so spremenili slovensko medijsko krajino, in kot izdaja naslov – Pogovori, ki so mi spremenili življenje – tudi njo samo. 

osebni arhiv
Zvezdana Mlakar in Rok Smolej med pogovorom o novi knjigi.
Ne gre vedno gladko

A življenje je stalna preizkušnja, kot smo lahko večkrat slišali tudi v njeni oddaji z njenimi izbranimi gosti, kjer je tekla beseda o najrazličnejših aspektih življenja. Poseben aspekt je gotovo trenutek, o gre vse narobe, in takšen je bil dan pred Zvezdanino predstavitvijo knjige, saj je šlo tisti dan avtorici prav vse narobe, kot je razkrila.

»Pa vam povem, da ni nič šlo tako, kot sva načrtovala z Rokom Smolejem, ni šlo gladko. Pravzaprav je šlo vse malo narobe. Zadelo me je kot strela, da Marko Mandič ne bo vodil dogodka, umrl mu je oče. Marko je vrhunski igralec, ki izstopa iz vseh okvirjev, na moji življenjski in igralski poti me je navdihoval, kot malokdo. Z vsem srcem je predan svojemu delu, pri njem ni nič na pol, nikoli ni samo 99 odstotkov ! Na odru in v življenju! Ne pozna predsodkov, izviren je vsak trenutek,« se je s lepimi in sočutnimi besedami poklonila kolegu igralcu, o drugih zapletih pri pripravah na predstavitev knjige pa niti ne bo izgubljala besed, je še dejala.

»Nič, niti oddaje, niti knjige, ne bodočega dogodka nisem oziroma nisva izpeljala gladko, brez težav. Za vse sva se z Rokom trudila, borila, vztrajala, prilagajala, iskala rešitve. Je to rdeča nit mojega življenja? Ah, ne. Ker se vedno izteče najboljše! Za odličnost se je treba potruditi, vztrajati,« je zaključila Zvezdana.