Prihajajo božične pesmi

Dare Kaurič je za Božič melanholičen in depresiven s svojim kužkom Maxom

E. J.
18. 11. 2022, 10.50
Posodobljeno: 18. 11. 2022, 11.00
Deli članek:

Dare Kaurič, sicer gonilna sila Kingstonov ter avtor vseh največjih uspešnic skupin Atomik Harmonik in Zablujena generacija in veteranskih punkerskih KuZlah, se je zdaj lotil božičnega komada. Opozarja, da to pesem v slogu božičnih evergreenov Na božično noč ali pa Bela snežinka.

Robert Zabukovec
Dare Kaurič z Maxom, svojim kužkom, ki je postal glavna zvezda novega videospota.

Skladba je nastala takoj po tem, ko si je lani, prav v času božičnih praznikov, ogledal dokumentarni film o irski skupini The Pogues, ki je ustvarila eno največjih božičnih uspešnic vseh časov in zato, priznava, je v komad 'Božična (Vse, kar želim za božič, si ti)' vpletel malce otožno noto irskega temperamenta.

»Čas okoli božiča je lahko za osamljene ljudi zelo žalosten čas, med božičnim pričakovanjem vsi potrebujemo bližino nekoga, ki nam je blizu, vsi potrebujemo ljubezen in razumevanje. In prav o tem govori moja božična skladba,« pravi Dare.

Robert Zabukovec
Videospot so posneli v lokalni oštariji.

Na videz žalostna in melanholična zgodba, katera je prikazana v videospotu, ki ga je Dare snemal v lokalni oštariji, daje vtis, da se je tam čas ustavil že 50 let nazaj. Ampak zgodba ima seveda srečen konec, kljub temu, da Dare ves čas videospota deluje depresivno oziroma ’fura safr’, kot pravi, se na koncu kljub vsemu zelo razveseli svojega kužka Maxa, ki je pravzaprav glavna zvezda videospota.

Oktobra v puloverju z jelenčkom

Videospot so snemali že prejšnji mesec in Dare je takole povzel snemanje: »Je bilo pa prav hecno že konec oktobra v vintage lokalu pričarati pravo božično vzdušje in verjetno so tudi Dareta na ulici malce čudno gledali, ko je šel v sosednjo trgovino po vodo za nastopajoče igralce kar v najbolj vročem zimskem puloverju z velikim jelenčkom spredaj. Prodajalka je pripomnila: ’Vedno bi moral biti tak’«, v smehu pove Dare. Na snemanju je vsem malce zagodel tudi Božiček. Sledil je namreč Daretovim navodilom, naj se malo opre na vlogo filmskega 'Bad Sante' in ta predlog je dobri stari mož vseeno vzel malce preveč resno, je še dodal vsestranski glasbenik.

Robert Zabukovec
Dare Kaurič pravi, da se je podal v neznane vode in ustvaril božično pesem.