Prekinja božično tradicijo

Magnifico se po 18 letih poslavlja: »Ta bo moj zadnji«

E. J.
18. 11. 2022, 09.53
Posodobljeno: 18. 11. 2022, 10.16
Deli članek:

Glasbenik se je javil v živo in presenetil z napovedjo, da bo njegov letošnji božični koncert zadnji - skozi 18 let so ti koncerti prerasli v prave spektakle z izjemno obiskanostjo.

M24
»Čutim, da moramo letos še posebej klicati dobre sile, da nam bo prihodnje leto naklonjeno," pravi Magnifico o božičnem koncertu, ki bo zadnji v njegovi karieri.

Priljubljeni pevec Robert Pešut, znan kot Magnifico, ki že 18 let zapored na božični dan, 25. decembra prireja že legendarne koncerte, je presenetil z nedavno napovedjo, da bo to tradicijo prekinil. »Odločil sem se, da bo letošnji zadnji. Bo najdaljši v moji karieri in v spomin na dobrega prijatelja Smiljana Krežeta, ki se jih je spomnil,« je povedal. Kreže je bil glasbenik, producent in znan organizator dogodkov, umrl je leta 2013.

Marko Ocepek
Magnifico sicer trdi, da ne mara stalnosti in predvidljivosti in da so božični koncerti v tradicijo prerasli slučajno, zdaj pa bo to tradicijo končal in se podal novim izzivom naproti.
Klical bo dobre sile

Zadnji koncert Magnifico napoveduje v dvorani Stožice, zadnje dejanje te tradicije pa letos združuje s koncertno turnejo Tour de l'amour, ki se je začela aprila v Beogradu, zaključila pa se bo v ljubljanskih Stožicah. »Čutim, da moramo letos še posebej klicati dobre sile, da nam bo prihodnje leto naklonjeno. Na koncertu, ki bo najdaljši v moji karieri, bomo užili ljubezen, ogreli srca in pregnali temo,« še pravi Magnifico. 

»Igral bom tudi skladbe, ki jih običajno ne,« je povedal med prenosom v živo na Facebooku in še, da bo zadnji koncert poseben tudi zato, ker bo tokrat storil nekaj, česar ni še nikoli – sprejemal bo glasbene želje.

revija zvezde
Glasbenik obljublja, da bo letošnji spektakel v Stožicah nekaj posebnega, med drugim bo tudi sprejemal glasbene želje.