krokodil dundee

Zvezdnik v slabem stanju, za zaključno dejanje si želi domov

R.T.
8. 11. 2022, 10.49
Posodobljeno: 8. 11. 2022, 10.54
Deli članek:

Zdravljenje ga je izčrpalo. Oklestilo mu je kilograme, mišice so splahnele.

Profimedia
Paul Hogan v vlogi, po kateri ga poznajo vsi.

Film Krokodil Dundee iz leta 1986 je požel nenadejan uspeh tako v domači Avstraliji kot tudi drugod po svetu, kjer najbolj štejejo Združene države Amerike. Prvencu sta sledila še dva dela, ki pa nista bila tako uspešna.

Glavna vloga je pripadla avstralskemu igralcu Paulu Hoganu, ki te dni šteje 83 let. Hogan je zaradi zdravljenja retroperitonealne fibroze izgubil precej kilogramov, kar ga je dodobra izčrpalo. Stanje je očitno tako resno, da si želi nazaj v Avstralijo – s 24-letnim sinom Chancom namreč živi v Los Angelesu.

Profimedia
Paul Hogan pri 82 letih

V nedavnem intervjuju je namreč dejal: "Bil sem že bolje. Imel sem težavo z aorto v ledvici. Zdravljenje je težavo odpravilo, a me je skrčilo. Ostal sem brez telesne maščobe, mišice so se skrčile," je dejal in dodal, da mu mora zamaške odvijati sin, tako brez moči da je. A naj se še tako trudi, na teži mu ne uspe pridobiti.

Igralec je priznal, da je srečen, da je živel tako dolgo, a da je po 80. rojstnem dnevu vse šlo navzdol. Te dni ga "skupaj drži le nit", je dejal. Zato si nadvse želi v rodno Avstralijo, a noče sina pustiti samega v Kaliforniji. "Nisem, kjer bi moral biti, a se ne smem pritoževati. Imel sem blagoslovljeno življenje. Toliko čudovitih stvari se mi je zgodilo, brez da bi si jih zaslužil, zato se ne smem pritoževati, a bi raje bil nazaj v Sydneyju, ker pogrešam družino, ki jo imam tam," je povedal Hogan, ki je prejšnji mesec razkril, da ga že leta muči domotožje. "Pogrešam ljudi, vzdušje – nekaj je na Avstraliji, bolj je prijazna in umirjena. Nikoli se ne jemlje resno – tam ni arogance, kot jo je mogoče najti drugod."