POSTAL JE DEDEK

Zvone Šeruga po novem spi z babico

M. T. V.
7. 11. 2022, 08.31
Posodobljeno: 7. 11. 2022, 08.50
Deli članek:

Naš znani popotnik je prvič postal dedek, njegova Kaja je namreč povila hčerko Pio, zaradi česar se je odpovedal načrtovanemu potovanju.

Mediaspeed
Zvone Šeruga

»Bom odslej z babico spal,« se je vprašal popotnik Zvone Šeruga, ko je pred desetimi dnevi prejel sporočilo, da je njegova hči Kaja prvič postala mamica, on in Romana Dobnikar Šeruga pa torej  dedek in babica. »Ne, ni knjiga, ni domišljija in ni literarna svoboda … ljudje dragi … pa jaz sem dedi? Star človek z belo brado in vlažnimi očmi?«

Ob tem se je spomnil, kako je pred 32. leti v naročju prvič držal svojo Kajo in kako zaljubljen je bil v to malo plešasto princeso. Zdaj pa je v njegovo življenje prišla nova ljubezen. »Da, še en najlepši otrok tega sveta se je rodil. Dobrodošla, Pia, moja draga vnučka,« je napisal.

In mala Pia je komaj privekala na svet, pa je že 'kriva', da njen dedi ni odšel na načrtovano pot – z Romano sta namreč nameravala s kombijem odkrivati Evropo in se odpeljati vse tja do Afrike. A sta načrte seveda spremenila, ko sta izvedela za Kajino nosečnost. »Ker se res ne spodobi, da bi babico par dni pred rojstvom prve vnukinje kar tako odpeljal nekam v Afriko,« pravi Zvone, ki pa se je namesto tega potem lotil pisanja nove knjige Kilometri življenja, ki bo te dni ugledala luč sveta.

Zvone se trenutno mudi na Dunaju, kjer s partnerjem živi njegova hči, in je pretekli vikend prvič pestoval svojo prvo vnukinjo. »Malo sem se raznežil, priznam. In baje da imam 'magic touch', čudežni dotik, me je celo frišna babica pohvalila. Malo bitjece je vedno znova nehalo jokati par sekund zatem, ko sem ji kakšno na hitro zloženo rimo v globokem basu odpel. Očitno sva res v žlahti, punca nima posluha!«