Skupaj na lepotno tekmovanje

Hči je miss Velike Britanije, mama pa prva spremljevalka v kategoriji nad 45 let

E.J.
6. 11. 2022, 18.46
Posodobljeno: 6. 11. 2022, 18.54
Deli članek:

Mama in hčerka sta se na izboru za miss Velike Britanije pomerili vsaka v svoji kategoriji in dosegli neverjetne rezultate.

instagram
Miss Velike Britanije je Škotinja Amy Meisak (29) - desno - na istem tekmovanju, le v kategoriji nad 45 let, pa je tekmovala tudi njena mama Laurie (60).

Na izboru za miss Velike Britanije je konec oktobra zmagala Škotinja Amy Meisak (29). Na istem tekmovanju, le v kategoriji nad 45 let, je tekmovala tudi njena mama Laurie (60). Laurie je tekmovala na tekmovanju Ms Great Britain Classic, kjer je končala kot prva spremljevalka.

Odličen rezultat mame in hčerke

Laurie, mati štirih otrok, je za BBC povedala, da ji je sodelovanje na lepotnem tekmovanju povrnilo samozavest in da ljubi svoje življenje. Sprva pravi, da je zaradi starosti oklevala s tekmovanjem. "Vedno se sprašujem, ali bi morala to početi pri svojih letih. Ampak naravnost obožujem svoja leta. Mislim, da ko imaš štiri ali več otrok, izgubiš malo samozavesti, toda lepotno tekmovanje mi je vsekakor dalo to nazaj," je rekla Laurie.

Mama je svojo hčerko leta podpirala na lepotnih tekmovanjih

Amy je povedala, da se že leta pojavlja na lepotnih tekmovanjih in da ji je bila mama vedno v veliko podporo. "Moja mama je vedno prihajala z mano na tekmovanja in je bila moja navijačica. Poznala je vse mame na tekmovanju in oboževala je blišč in glamur," je povedala Amy, ki je svojo mamo spodbujala tudi k tekmovanju.

"Rekla sem ji: 'Mami, res bi morala razmisliti o tekmovanju,' in rekla je, da bi tekmovala samo, če bi tudi jaz," pripoveduje Amy.
Oba verjameta, da tekmovanje ni le stvar videza. Pravita, da je to okolje, kjer se ženske podpirajo. Amy pravi, da je tekmovanje vključevalo ocenjevanje v različnih kategorijah in da verjame, da je izstopala iz množice, ker je zasnovala delavnico za opolnomočenje žensk, imenovano Limitless. Prizadeva si podpreti ženske tako, da jim ponudi orodja in spretnosti, potrebne za premagovanje življenjskih izzivov.

Po uspehu v dveh kategorijah tekmovanja Amy in Laurie nista prepričani, ali bosta še kdaj tekmovali, pravita pa "nikoli ne reci nikoli".