neozdravljivo

Kitarist skupine Duran Duran ima raka prostate v četrtem stadiju

M. T. V.
7. 11. 2022, 07.49
Posodobljeno: 16. 5. 2023, 17.35
Deli članek:

Andy Taylor pravi, da zanj ni zdravila, a se bori in s pomočjo zdravniškega tima še naprej ustvarja rokenrol.

Profimedia
Andy Taylor

Včeraj so v dvorano slavnih rokenrola sprejeli več novih članov, med njimi tudi kultno skupino Duran Duran. A na slovesnosti je manjkal kitarist Andy Taylor. Njegovi kolegi, pevec Simon Le Bon, klaviaturist Nick Rhodes, basist John Taylor in bobnar Roger Taylor, so šokiranim oboževalcem, ki so prišli na slovesnost, prebrali njegovo pismo, ki je razkrilo, da ima Andy raka prostate v četrtem stadiju.

Čeprav je bilo načrtovano, da bo skupina po sedemnajstih letih za to priložnost zopet zaigrala skupaj, Andy žal ni mogel prileteti iz Ibize v Los Angeles, ker se mu je zdravje nenadoma poslabšalo in je moral na zdravljenje. »Pred štirimi leti so odkrili, da imam raka prostate v četrtem stadiju. Imam čudovite zdravnike, ki so me do pred kratkim uspeli zdraviti tako, da sem lahko mirno izvajal rokenrol. Pred tednom dni pa se mi je stanje poslabšalo. Kljub izjemnim naporom mojih ljudi, moram pošteno priznati, da bi bilo fizično in psihično zame preveč, če bi prišel na slovesnost. Ampak to ne sme zmanjšati pomena tistega, kar je Duran Duran (z mano ali brez mene) dosegel in naredil v 44 letih,« je Andy dejal v pismu. Dodal je še, da njegovo življenje ta trenutek ni ogroženo, ampak da za tako razširjenega raka ni zdravila.

Profimedia
Preostali člani skupine Duran Duran na sprejetju v dvorano slavnih rokenrola.


Skupina Duran Duran je nastala leta 1978 in je v osemdesetih veljala za enega najbolj priljubljenih izvajalcev na svetu, med njihovimi največjimi hiti so pesmi Rio, Wild Boys, A View to a Kill, Hungry Like a Wolf …

V dvorano slavnih rokenrola so včeraj sprejeli še kraljico country glasbe Dolly Parton, raperja Eminema, britanski pop duo Eurythmics, avtorja romantičnih balad Lionela Richieja, kantavtorico Carly Simon ter rockerja Benatarja in Neila Giralda.