Zadnja etapa

VIDEO: Deželak Junak danes pedala poganja za Bora, prav posebnega fanta velikega srca

R.T.
10. 6. 2022, 13.13
Posodobljeno: 10. 6. 2022, 13.13
Deli članek:

Dobrodelna akcija Deželak Junak je v sklepni fazi, danes namreč poteka zadnja etapa Deželakove poti proti slovenski obali.

Radio 1
Deželak Junak in Bor.

In ta etapa je nekaj posebnega, posvečena je namreč prav tako posebnemu fantu z imenom Bor, 18-letniku, ki ga je pred letom dni vzela bolezen.

Denisu Avdiću in Jani Morelj se je v studiju na Debelem Rtiču danes pridružila tudi Borova mama Klavdija, ki je pojasnila, da je njen sin živel za to, da lahko pomaga drugim, zlasti ker je bil zaradi svoje bolezni prikrajšan za veliko stvari, a ne za »ljubezen, za toplino doma, za to, da ga ima nekdo rad ne glede na vse. Mi smo se učili od njega, on pa od nas, da pomeni v življenju veliko, da lahko nekomu nekaj daš, da lahko nekoga samo stisneš.« Po njenih besedah nas te vrednote »mogoče bogatijo bolj kot vse materialne dobrine.«

Opisala je tudi Borov posebni odnos z Deželakom, na kar jih kot lep spomin spominjajo njune skupne fotografije. Tudi Bor je imel namreč svoje načrte, radio pa so bile njegove sanje. »Hvala vam, delajte to še naprej za vse te otroke, naj grejo, mi smo vedno lahko nekam šli,« je še položila na dušo Avdiću in Deželakovi ekipi. »Bor bi bil neizmerno srečen, ponosen, da je lahko del tega,« je dejala s solzami v očeh. Njen Bor je imel veliko srce, Deželaka in njegovo ekipo pa je vsako leto srčno čakal ob cesti, da jim je lahko izrazil svojo podporo.

Kaj je lepšega kot to, da nekomu pomagaš, ga objameš in mu poveš, da bo vse dobro. To lahko storimo tudi mi in s poslanim sms-om POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 z dobroto objamemo tiste otroke, ki so prehitro nehali živeti svoje sanje in jih jim vrnimo nazaj!