LJUBITELJICA ROKOMETA

Senidah ustvarila himno Evropskega prvenstva v rokometu za ženske

M. V.
10. 6. 2022, 09.45
Posodobljeno: 10. 6. 2022, 09.50
Deli članek:

Regionalna glasbena ikona je tako podprla kampanjo za opolnomočenje žensk, kar je ena od rdečih niti prihajajočega prvenstva.

Tjaša Barbo
Senidah

Med 4. in 20. novembrom bo v Sloveniji, Črni Gori in Makedoniji potekalo Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske, ki se zavzema tudi za opolnomočenje žensk v športu in širši družbi. Uradno himno za Women's EHF Euro 2022 sta ustvarila priljubljena pevka Senidah in producent Cazzafura. »Pesem Play with Heart govori o tem, da smo skupaj močnejše, ne glede na poreklo, barvo kože ali vero, in hkrati daje glas ženski moči ter energiji v športu, življenju in širši družbi. Česarkoli se lotimo, karkoli igramo – igramo s srcem. In postavljamo trende,« pravi Senidah.

»Ni treba leporečiti, ko se pogovarjate z nami. Ženske prenesemo vse, sploh ko stopimo skupaj. Ko se česa lotimo, se tega lotimo srčno, predano in ponosno. Zmoremo vse: na igrišču se lahko močno, trdo in strastno borimo do konca, brez zdržkov, Hkrati pa znamo biti nežne, ljubimo, gremo v soboto zvečer ven, plešemo in smo lepe,« je prepričana 37-letnica, ki pesem prepeva v kar petih različnih jezikih: angleščini, francoščini, španščini, italijanščini in srbohrvaščini. »Povezati želim ženske, da bi bile še močnejše v tem, kar počnejo, in da bi se zavedale, kako močne pravzaprav smo. Smo mnogo več kot le lepe in nežne. Skozi življenje krmarimo s srcem.«