Ni mu dolgčas

Borut Veselko uživa v življenju

Te. P./revija Lady
6. 6. 2022, 20.39
Deli članek:

Radostni igralec Borut Veselko pravi, da se ne more pritoževati nad življenjem. Vse, kar mu ponuja, sprejme z nasmehom na obrazu.

Osebni arhiv
Borut Veselko se rad smehlja.

Igralca Boruta Veselka mnogi še vedno pomnijo po kultni televizijski oddaji Odklop, v kateri je razbijal tabuje in za katero je prejel tudi sedem viktorjev, in sicer za najboljšega televizijskega voditelja (dvakrat), za najboljšo televizijsko oddajo (dvakrat) in za popularnost (trikrat). Med letoma 2001 in 2010 je bil direktor Prešernovega gledališča Kranj, zdaj pa je član njegovega igralskega ansambla, v okviru katerega je nedavno proslavil 50. ponovitev drame Mrtvec pride po ljubico avtorice Svetlane Makarovič in v režiji Jerneja Lorencija, z njo pa odhaja tudi na festival v Bolgarijo. Na malih ali velikih zaslonih pa ga v bližnji prihodnosti ne bomo videli.

»Počnem stvari, ki jih moram ali pa ki jih počnem z užitkom. Trenutno ni nobene nove stvari, ki bi jo počel. Upam, da se bo v bližnji prihodnosti kaj zgodilo. Sem pa že v tisti fazi, ko z lahkoto rečem stvarem ne, in zato mi je tudi toliko lepše potem početi stvari, ki jih vendarle počnem. Ne rečem ne iz lenobe, ne rečem samo zato, ker ne vidim vsebine v tistem, kar naj bi počel. Če bi bila vsebina takšna, s katero se ne bi strinjal, bi lažje pristopil, kot pa če vsebine sploh ne vidim. Zdi se mi, da še vedno ali pa še bolj živimo v svetu prvega kroga Slovenija ima talent in resničnostnih šovov. Ta način gledanja se je zavlekel čisto povsod, zelo močno tudi v gledališče in filme, mogoče celo v knjige. Najbrž s tem ni nič narobe, mi pa ni všeč. Zato raje berem ali pa se ukvarjam s čim drugim. Dolgčas mi ni nikoli. Vedno si najdem kakšno delo. Lepo mi je živeti. Življenje je lepo,« pravi igralec.