stikov z bratom ni imel

Degradirali Harryja in Meghan – "pobegnila" še pred zaključkom

R.T.
6. 6. 2022, 09.20
Posodobljeno: 6. 6. 2022, 10.54
Deli članek:

Sussekška sta bila praktično neopazna. Očitno namenoma.

Profimedia
Meghan Markle in princ Harry sta bila praktično neopazna.

Med štiridnevnim slavjem ob platinastem jubileju britanske kraljice Elizabete II. sta se sussekška udeležila le enega javnega dogodka, in sicer petkovega bogoslužja v katedrali svetega Pavla. Zakonca so posadili nasproti princa Williama in njegove soproge Kate Middleton, a se niso niti pogledali, poročajo britanski mediji.

Ko je bila maša zaključena, sta princ Harry in Meghan Markle pobrala šila, medtem ko so se ostali zadržali na sprejemu. Bilo ju ni niti na tako imenovanem pozdravu zastavi, čeprav se je govorilo, da ju bo kraljica povabila na balkon – ne, dogodek sta spremljala skozi okno pisarne.

Tudi v soboto sta raje ostala "doma" v graščini Frogmore Cottage, kjer sta praznovala prvi rojstni dan hčerke Lilibet, namesto da bi se v Londonu udeležila zabave na čast kraljici.

Vendar pa britanski mediji poročajo, da ni naključje, da v štirih dneh brata nista imela stikov. Razlog za to naj bi bil intervju, ki ga je marca lani z njima opravila ameriška televizijska voditeljica Oprah Winfrey in v katerem sta nekoga v britanski kraljevi družini obtožila rasizma, s tem pa šla predaleč. Zato naj bi ju držali na varni razdalji – sussekška namreč nista "priznala" škode, ki sta jo s tem naredila.

V Buckinghamski palači naj bi celo poskrbeli, da se brata ne bi srečala: tako so Harryja in Meghan v omenjeni katedrali posedli skoraj 20 minut prej, William in Kate pa sta približno 60 sekund prej mašo zapustila.

Skratka, Harry in Meghan sta se v času, ki sta ga preživela na Otoku, srečala s kraljico, da sta ji predstavila Lilibet, ter princem Charlesom in njegovo soprogo Camillo. Sussekška sta namreč Združeno kraljestvo zapustila že včeraj, torej še preden je bilo praznovanje 70. let vladavine kraljice Elizabete II. zaključeno. Domov v Združene države Amerike sta z Archiejem in Lilibet poletela z zasebnim letalom.