Pozdravila

Kraljica se je prikazala na balkonu

G.G.
5. 6. 2022, 18.27
Posodobljeno: 5. 6. 2022, 18.34
Deli članek:

Po odpovedi v petek in soboto je bilo vprašanje, če je kraljica Elizabeta II. dovolj dobrega zdravja, da ob praznovanju 70. obletnice vladanja nastopi v javnosti.

Profimedia
Kraljica Elizabeta je izpustila ostale dogodke ob praznovanju, na balkonu pa je vendarle pozdravila zbrano množico. (fotografija ni današnja).

96-letna kraljica Elizabeta II. je ob koncu praznovanja vendarle stopila na balkon in z nasmeškom na obrazu pomahala podanikom, ki so se zbrali pred Buckinghamsko palačo. Ob njej so bili princ Charles in Camilla ter vojvoda in vojvodinja Cambriška s svojimi tremi otroki.

Elizabeta II., ki je znana po svojem občutku za dolžnost, pa tudi po svojem humorju, je za svoje podložnike v soboto zvečer pripravila prijetno presenečenje. Na koncertu pred Buckinghamsko palačo se je pojavila na zaslonu, kjer je pila čaj z medvedkom Paddingtonom, ikono britanske otroške literature, poroča STA.

Posnetek, v katerem je monarhinja v šali razkrila, da obožuje sendviče z marmelado in da ima v svoji torbici vedno zalogo, je imel do danes zjutraj na YouTubu več kot dva milijona ogledov. Po navedbah BBC si je koncert na televiziji ogledalo 13,4 milijona gledalcev.