Top flop tedna

V idili Javorniškega Rovta ostal brez poštnega nabiralnika

J.V.
6. 6. 2022, 20.31
Deli članek:

Posebni primeri z druge strani črke zakona, ki so prejšnji teden odmevali v javnosti in zaposlovali našo policijo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. V Podbrezju v občini Naklo so obravnavali vlom v dva avtomobila, iz enega je lopov pobral nekaj evrskih kovancev.

9. Celjski policisti bodo kazensko ovadili lopova, stara 18 in 20 let, ki sta iz trgovin v Slovenskih Konjicah in Šentjurju ukradla več parfumov v skupni vrednosti 650 evrov.

8. V Luciji so policisti oglobili 17-letno državljanko Romunije, ki je brez ustreznih dovoljenj zbirala prispevke za gluhoneme.

7. V Tremerjah je neznani storilec izpred gostišča ukradel senčnik.

6. V zalivu Sveta Katarina pri Ankaranu je nekdo ukradel gumijasti čoln rumeno-oranžne barve, privezan ob obali. Škode je za 300 evrov.

5. V okolici Kočevja so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša opremo za lov in ocenjuje, da je oškodovan za nekaj tisoč evrov.

4. Na Kosovelovi ulici v Celju je neznanec na kolesu v zrak izstrelil par nabojev in odpeljal. Policisti obravnavajo sum kaznivega dejanja povzročanje splošne nevarnosti.

3. Postojnskim policistom je občan prijavil goljufijo. S telefonske številke je prejel klic moškega, ki se mu je v angleščini predstavil kot delavec podjetja Microsoft ter mu natvezil, da mu je potekel neki certifikat, za njegovo obnovo pa je treba plačati tri evre. Možakar se je po telefonu prijavil v spletno banko ter medtem ostal na zvezi s šarlatanom, ki mu je narekoval določene korake, on pa jih je potrjeval. Ko je pozneje na bankomatu preveril stanje na računu, je ugotovil, da mu manjka večja vsota denarja, ne zgolj trije evri.

2. V Cerkljah na Gorenjskem so vandali domačinu poškodovali vrtno lopo in uničili vrtne pridelke.

1. V Javorniškem Rovtu v občini Jesenice je domačin prijavil krajo poštnega nabiralnika.