Družinske zdrahe

To je razlog, zakaj se princa Harry in William ne bosta pobotala

R.T.
6. 6. 2022, 15.13
Posodobljeno: 6. 6. 2022, 15.15
Deli članek:

Med bratoma zeva vrzel, ki se zdi nepremostljiva. Bosta zmogla?

Profimedia
Brata na dedovem pogrebu

Vsi tisti, ki so upali, da bo slavje ob 70. obletnici vladavine britanske kraljice Elizabete II. priložnost, da se brata pobotata, so upravičeno bili razočarani.

Zakaj torej še ni luči na koncu predora? Princ Harry je nekoč dejal, da je njegov starejši brat edina oseba, ki ji lahko zaupa. A od takrat se je vojvoda cambriški zgrda naučil, da bo njegov mlajši brat pred kamerami ameriških televizijskih postaj izblebetal vse, kar mu bo zaupal kateri od članov britanske kraljeve družine. Skratka: zaupen pogovor na štiri oči z nekom, ki ga plačuje Netflix, ni izvedljiv.

Tu je še njegova avtobiografija, ki še ni ugledala luči sveta. Ali se bo princ William pripravljen pobotati z bratom, bo odvisno tudi od njene vsebine.

Za konec pa je tu še veliko bolj pragmatičen razlog: Williamov urnik je do konca leta naphan z obveznostmi. Zatorej je, kot piše britanski tabloid The Sun, na Harryju in njegovi soprogi Meghan Markle, da se prilagodita Williamu.

Dejstvo je, da se med štiridnevnim praznovanjem platinastega jubileja nihče ni pretirano zmenil za sussekška. Kakšna so bila njuna pričakovanja, ni mogoče vedeti. A poznavalci razmer na britanskem dvoru menijo, da bo mogoče led prebiti le s Harryjevim opravičilom.