Voditeljica v solzah

VIDEO: Ellen DeGeneres se je po 19 letih poslovila od svoje pogovorne oddaje

R.T.
27. 5. 2022, 18.33
Posodobljeno: 27. 5. 2022, 21.23
Deli članek:

"Če sem karkoli naredila v zadnjih 19 letih, upam, da sem vas navdihnila, da ste sami sebi svoj pravi, pristni jaz," je DeGeneres povedala gledalcem v solznem govoru ob zaključku svoje dolgoletne oddaje.

Profimedia
Ellen DeGeneres v zadnji oddaji.

Konec nekega obdobja za Ellen DeGeneres - 64-letna voditeljica pogovorne oddaje se je po 19 sezonah dokončno poslovila od pogovorne oddaje The Ellen DeGeneres Show.

To je bil čustven dan za komičarko, ki je že aprila napovedala, da bo končala dolgotrajno pogovorno oddajo, nastop v njej pa je označila za "največji privilegij v mojem življenju".

V zadnji oddaji je gostovala Billie Eilish, Jennifer Aniston in Pink. Z njimi je obujala spomine na vsa druženja iz preteklih oddaj.

Ellen je za svoje oddajo prejela tudi Emmy-ja.

Ellen je v svoji izjavi v oddaji dejala: "Ko smo pred 20 leti skušali prodati zamisel o takšni oddaji, nihče ni bil navdušen, vsi so dvomili o njej. Ne, ker je šlo za drugačno oddajo, ampak ker sem bila jaz drugačna. Ko smo oddajo vendarle pričeli snemati, nisem smela pred kamero izgovoriti besede 'gej' ali 'midve', da ne bi namignila na to, da ima partnerico."  Voditeljica je dodala, da je vesela, da so se časi spremenili in da danes lahko izreče besedo »moja žena« kadarkoli. Ob teh besedah je v občinstvu pogledala igralko Portio de Rossi, s katero sta poročeni od leta 2008.

Prva gostja je bila Jennife Aniston, katero je Ellen v svoji oddaji gostila kar 20-krat. Sledila je Billie Eilish, ki je bila stara komaj eno leto ob nastanku oddaje. Navsezadnje pa je oder zavzela Pink in zapela pesem What About Us. 

Konec oddaje zaradi obtožb o toksičnem odnosu do zaposlenih?

Zvezdnico so leta 2020 njeni zaposleni obtožili, da je do njih nesramna, žaljiva in tudi rasistična. To je sprožilo preiskave delovnega okolja pri oddaji The Ellen DeGeneres Show.

Ellen se je na obtožbe odzvala v pismu, ki ga je namenila svojim zaposlenim V njem je pojasnila, da ji je žal in da se zavezuje, da se to ne bo več dogajalo.

Opravičilo je prišlo nekaj dni po tem, ko so se pričele preiskave znotraj delovnega okolja pri oddaji.

Zaradi škandala je njena javna podoba dobrosrčne osebe nekako izvenela. Škandal pa je poskrbel tudi, da je gledanost njene oddaje padla. Od septembra 2020 je oddaja izgubila za več kot milijon gledalcev.

Pogovorna oddaja komičarke pa ni utrpela zgolj upada gledanosti, ampak tudi izgubo prihodkov od oglasov, ki so od 17. sezone do 19 sezone upadli za približno 26 milijonov dolarjev.