Zabava

MTikTok chef Akademija z Brunom Šulmanom

Oglasno sporočilo
27. 5. 2022, 12.04
Posodobljeno: 27. 5. 2022, 12.05
Deli članek:

Konec aprila se je na platformi TikTok pričel prav poseben izziv – MTikTok Chef Akademija. Tokrat so mlade izzvali, da zavihajo rokave, zagrabijo kuhalnice in pokažejo, kako se znajdejo med lonci. Več o izzivu nam je zaupal voditelj, Bruno Šulman, lanski zmagovalec Masterchefa.   

Kaj sploh je MTikTok Chef Akademija in zakaj si se odločil, da boš sodeloval?

Je super projekt, ki smo ga zasnovali skupaj z Mercatorjem. Gre za štiri kuharske izzive, kjer najprej sam pokažem hiter postopek priprave jedi in recept, tekmovalci pa morajo pripraviti svojo jed, po receptu ali prosto s pomočjo domišljije. Nato si videe ogledamo skupaj s sožirantoma Gajo Prestor in Žigo Kukovičem (Kuxalo) ter poskusimo podati čim več koristnih nasvetov, kaj bi lahko bilo boljše in kaj je že top. Poleg tega, da je projekt usmerjen v učenje, mi je tudi zelo všeč stopnjevanje izzivov in izvedba polfinala in finala, ki bosta potekala v živo. Finalni dogodek bo res zabaven, saj bo vključeval številne izzive, tekmovalci pa bodo imeli priložnost pokazati vse kar znajo. Super pa je tudi nagrada, ki prav tako poučna – res res kul kuharski tečaj v vrednosti 2000 € pri enem najbolj znanih chefov na svetu.

Kako poteka tekmovanje?

Na Mercatorjevem TikTok profilu so objavljeni izzivi, kjer si lahko vsak pogleda, kakšna je naloga. Tekmovalec nato naredi svojo jed, se posname pri pripravi in video objavi na svoj profil na TikToku. Opis videa nato opremi še s #mtiktokchefakademija, označi @mercatorslovenija in že je v boju za veliko nagrado. Žiranti v react videih pokomentiramo in ocenimo videe ter recepte in pomagamo do še boljših rezultatov. Najboljših osem se bo uvrstilo v polfinale. Tam bodo postavljeni pred številne manjše zabavne izzive, najboljša dva pa se bosta nato pomerila v finalu. Edini pravi način, kako določiti zmagovalca je, da pripravita vsak svoj trihodni meni. Tega se najbolj veselim!

Kaj boš poleg izvrstnih jedi še iskal pri nadobudnih kuharjih?

Recepte je mogoče zapeljati v ogromno smeri, zares pa ni tako komplicirano. Važno je samo, da izgleda okusno in da tekmovalcem uspe, da postanemo lačni že med gledanjem videa!