The Dude

Priljubljeni igralec prišel "blizu smrti", potem ko je zbolel za covid-19 med kemoterapijo

R.T.
27. 5. 2022, 16.12
Posodobljeno: 27. 5. 2022, 17.24
Deli članek:

Jeff Bridges, najbolj poznan po vlogi iz filma Veliki Lebowski, je nedavno v intervjuju za revijo People dejal, da so mu zdravniki ves čas govorili, da se mora boriti, sam pa se je v boju z boleznijo že predal: "Plesal sem s svojo smrtnostjo."

Profimedia
Jeff Bridges

Poleg  neskončnega seznama nagrad in priznanj ima Jeff Bridges zdaj še dva dosežka, na katera je lahko ponosen: premagal je raka in prebolel je covid-19. Toda boj proti tema dvema boleznima v tandemu je neverjetno naporna naloga in igralec je nedavno v novem intervjuju za revijo People razkril, da je bil lani »precej blizu smrti«.

72-letnemu igralcu so oktobra 2020 diagnosticirali limfom, potem ko je začutil bulo v želodcu, ki se je kasneje izkazala za tumor velikosti 30 x 22 centimetrov. Hitro je začel s kemoterapijo, ki je na srečo ustavila rast njegovega raka. "Dali so mi nek koktajl zdravil, ki je deloval, in oh, kako hitro je deloval," je Bridges povedal za People.

Toda medtem ko je kemoterapija delala čudeže pri tumorju, pa je oslabila njegov imunski sistem. Januarja 2021 je Bridges zbolel za covidom-19, zaradi česar je v bolnišnici preživel skoraj pet bolečih mesecev. "To je tisto, kar naredi kemoterapija – odvzame ti ves imunski sistem. Nisem se imel s čim boriti. V primerjavi s covidom je moj rak izgledal kot nič."

Igralec je nadaljeval: "Bil sem zelo blizu smrti. Zdravniki so mi kar naprej govorili: 'Jeff, boriti se moraš. Ne boriš se.’ Bil sem v načinu predaje. Bil sem pripravljen na slovo. Plesal sem s svojo smrtnostjo."

Bridgesovo zdravje se je začelo znova krepiti, potem ko so ga zdravniki zdravili z rekonvalescentno terapijo s plazmo, zdravljenjem, ki uporablja kri ljudi, ki so že preboleli bolezen, da bi drugim pomagali pri okrevanju covida-19.

Zdaj, oborožen z več odmerki cepiva in rednim urnikom fizikalne terapije, ima The Dude prerojeno življenje in še globlje ceni svojo družino.