femme fatale

Kevina Spaceya je učila plesati tango

Nejc Simšič
25. 5. 2022, 05.41
Deli članek:

Med letošnjimi kandidatkami za izbor femme fatale, ki ga tradicionalno organizira revija Avenija, je tudi svetovno znana plesna zvezda, koreografinja, plesalka in producentka Gordana Grandošek Whiddon. Usodna lepotica iz Maribora je plesala na najprestižnejših svetovnih odrih, osvojila številne nagrade in doživela neverjetne stvari, potem pa jo je korona za nekaj časa umirila in z možem, Avstralcem Trentom, prav tako plesalcem, sta uživala na posestvu v domači Kungoti.

Tibor Golob
Usodna lepotica se najbolj fatalno počuti, ko posluša sebe, svoj notranji glas.
O KRALJICI, SLOVENSKIH LEPOTAH IN ZVEZDAH
Gordana je koreografirala za britanski plesni šov Strictly Come Dancing, oddajo So You Think You Can Dance na BBC in plesala pred britansko kraljico, kar si še posebno šteje v čast. Plesala je tudi za Lady Gaga, Tonyja Bennetta, Take That, One republic, Smokey Robinson, Backstreet boys. Kevina Spaceyja je učila plesati tango in še bi lahko naštevala. Njen mož Trent je Gordano »lovil« kar šest let, za Slovenijo pa pravi, da je pravi raj na Zemlji.

Gordana Grandošek Whiddon pleše že od malega, ples pa ji je dal železno disciplino, eleganco, milino, kruh in tudi ljubezen.

Lepotica, ki smo jo spremljali v šovu The Real Housewives Slovenija: Vražje dame, je te dni z možem Trentom polno zaposlena s pripravami na veliki projekt BBC Strictly presents Keep Dancing šov v Londonu. Sledi 25. obletnica šova Burn The Floor, v katerem sta se z možem spoznala in zaradi katerega sta plesala po vsem svetu, tudi na Broadwayu, Radio City Music Hall, Great Hall of people. Ob polnem urniku pa Gordano zaposlujejo še šivanje in oblikovanje poročnih in maturantskih oblek njene blagovne znamke GGW. Pripravlja tudi novo kolekcijo Buddy’s Heaven – krste za ljubljenčke, pse in muce. Čeprav dela od jutra do večera, je Gordana vedno videti zapeljiva fatalka. »Fatalka je zame zrela ženska, ki je že nekaj doživela. Polna pristne, močne energije, ki se zaveda sebe, svojih slabih in dobrih lastnosti ter poskuša vsak dan biti boljša različica sebe. Izžareva toploto, ogenj, energijo in odkritost,« je povedala Gordana, ki je prepričana, da žensko fatalno naredi življenje, ki ga je izkusila. Dogodki, ki jih je doživela in preživela, tako dobri kot slabi. Ki ima pogum iti v svet in uresničiti to, v kar verjame. Ženska, ki bi naredila vse za pravičnost, ki ne mara pretvarjanja, ki je odkrita, srčna, dobra in obenem močna, ne dopušča lenosti, pomanjkljivosti. Dela vse stoodstotno ali več. Njeno vodilo se glasi: Delaj to, kar čutiš, ostalo bo sledilo.

revija zvezde
Gordana v družbi svojega avstralskega moža Trenta Whiddona.

Njeni vrlini sta borbenost in fatalnost

Priznana plesna prvakinja se najbolj fatalno počuti, ko posluša sebe, notranji glas. »Takrat dobim čisto energijo in sem preprosto jaz. Najmanj fatalno pa se počutim, ko se najem,« odkrito plane v smeh, saj zelo rada dobro je. Njeni fatalni orožji sta borbenost in vztrajnost. Če verjame v nekaj, se za to bori do konca. Brez popuščanja. Ob tem se posveča vsak dan sebi, s ciljem biti boljša različica sebe. »Meditiram, izvajam jogo, hodim na fitnes, treniram vsak dan. Po daljši pavzi med korono sem se še bolj kot prej začela zavedati, da telovadba naolji moje telo od znotraj. Takrat se v svoji koži počutim najbolje,« je priznala Gordana, ki za svoje največje zmagoslavje kot iz topa izstreli: »Verjeti vase. Se počutiti v svoji koži, v svojem telesu najbolje