Roštiljada

Miki postal kralj žara med našimi pevci

C.U.
24. 5. 2022, 20.30
Deli članek:

Slovenske glasbene legende so dokazale, da so v peki na žaru bolj tekmovalne kot na glasbenih odrih, kjer brez težav sodelujejo. Tako bo tudi v petek, ko bodo skupaj zavzeli oder Roštiljade.

Marko Vavpotič/M24
Miki Vlahovič

Miran Rudan, Vili Resnik, Miki Vlahovič in Božidar Wolfand Wolf so se že pred nekaj meseci združili pod skupnim imenom Legende ter pripravili številna sodelovanja. Od sodelovanja v spotih drug drugega do skupne priredbe legendarne pesmi skupine Victory Zelena dežela. Že ta petek, 27. maja, pa jih boste lahko videli tudi skupaj na odru, saj bodo nastopili na dogodku Roštiljada. Ta se letos seli na novo lokacijo, na Avtosejem, Cesta dveh cesarjev, na ljubljanskem Viču. Vsi štirje glasbeniki ob tem že komaj čakajo, da skupaj stopijo na oder in s svojimi največjimi hiti poskrbijo za pravo zabavo in odličen uvod v poletne žure.

RA
Miran Rudan, Vili Resnik, Miki Vlahovič in Božidar Wolfand Wolf

Marko Vavpotič
Miran Rudan, Vili Resnik, Miki Vlahovič in Božidar Wolfand Wolf

Generalka

Našteti slovenski glasbeniki so v jutranjem programu Radia Aktual poskrbeli za prvo generalko pred petkovim nastopom, saj so se pomerili v peki na žaru oziroma v pripravi najboljšega čevapčiča. Njihovo delo je ocenjevala tričlanska radijska komisija, v sestavi Neve Stepan, Milke Hafner in Mojce Gornik. Radijke so se soglasno odločile, da je najboljši čevapčič pripravil Miki Vlahovič. In kakšna je njegova skrivnost? »V maso moraš dodati malo sode bikarbone in malo radenske,« nam je zaupal Miki, ki je dobil vseh 15 možnih točk. Na Roštiljadi bo kljub temu raje poprijel za mikrofon, za peko na žaru pa bodo poskrbeli profesionalci.