Doletela jo je bolezen

Po štirih letih se je oglasila Nina Osenar: "Zrla sem smrti v oči"

R.T.
24. 5. 2022, 11.30
Posodobljeno: 24. 5. 2022, 11.37
Deli članek:

Nine Osenar se dobro spomnimo v vlogi televizijske voditeljice, bila je tudi misica, manekenka in pevka. Zadnja štiri leta je nekako poniknila in o njej nismo slišali veliko, razlog za to je huda bolezen, ki jo je Nina utrpela nekaj mesecev po porodu svojega sina Marlona.

Mateja J. Potočnik
Nina Osenar, Dejan Kontrec in njun sin Marlon.

Osenarjeva je v intervjuju za revijo Jana priznala, da je bila zadnja štiri leta hudo bolna in da je imela zadnja tri leta zaradi šibkega zdravja potencialno odpoved notranjih organov. Po tem, ko je postala mama, jo je po osmih mesecih nespanja "doletela" bolezen, ki jo je "pahnila v nepričakovano globoko črnino in ta je za vedno zaznamovala njeno dušo. Dvakrat sem zrla smrti v oči," je dejala.

Štiri mesece po rojstvu sina Marlona je postala čedalje bolj utrujena in ni skoraj nič spala. "Tako rada sem skrbela zanj, nikoli mi ni bilo ponoči težko vstati, med nama je tekla naravnost osupljiva energija; nisem si želela nazaj na televizijo ali na kavo s prijateljicami", je dejala v intervjuju za Jano.

Utrujenost se je v naslednjih mesecih le poglabljala, laboratorijski izvidi in ostale preiskave pa so kazale, da je z njo vse v redu. Nina pa se točno spomni dneva, ko jo je nespečnost zlomila: "Imeli smo družinsko kosilo, na katero je prišel tudi brat iz Londona, ko me je začela tako hudo boleti glava, kot da mi jo hoče nekdo streti. In v nekem trenutku, tam nekje med jedilno mizo in kavčem, kot bi pritisnil na gumb za izklop."

Njen brat je glede na njene simptome na spletu našel, da ima Nina morda kronično utrujenost. Po tem je sledilo ogromno testov in z njenim možem Dejanom sta mesece čakala na diagnozo. "A to še ni bilo dno, takrat sem še vedno lahko bila kar veliko pokonci. Samo nekaj mesecev pozneje pa sem obležala in Dejan mi je leto in pol nosil hrano v posteljo. Nisem imela dovolj energije niti za govor," je dejala.

Nino smo po štirih letih v javnosti spet videli nedavno na hokejski tekmi. Pravi, da je bil to zanjo in Dejana velik dogodek in da se vrača nazaj v življenje. Celoten intervju pa si lahko preberete v novi številki revije Jana.