hit poletja

Luka Basi brez izpita vozil kamion

Katja Kaja Mejač
23. 5. 2022, 22.10
Posodobljeno: 24. 5. 2022, 15.07
Deli članek:

Petek je bil vesel dan za oboževalce pevca Luke Basija, saj je poskrbel za kar dve veliki presenečenji. Novo pesem, ki že osvaja poslušalce, in napoved velikega koncerta.

Marko Vavpotič/M24
Luka Basi

Pesem Kamiondžija je takoj osvojila poslušalce, v en glas zagotavljajo, da je to pesem letošnjega poletja. Luka se je za potrebe snemanja videospota celo usedel za volan kamiona, z ekipo Klemen Transport pa so celo zažurali. 

»Drugi dan smo se malo sprostili in žurali z vozniki, ki jih je čez sto. Spustimo seveda tudi novi komad Kamiondžija, pa pride eden od voznikov, star okoli petdeset let, in reče 'kupil si me, to je himna mojega življenja'. Ko vidiš ta čar v njih – da si osrečil te osebe, ki vozijo noč in dan, pa je bila pika na i,« navdušen pove Luka, ki je za ta videospot potreboval kar okoli sto statistov, največ do zdaj. 

Neo Visuals
Z novo pesmijo je navdušil tudi voznike kamionov.

Dalmatinska noč

Drugo presenečenje pa je bila napoved velikega koncerta. Po treh letih se Luka Basi septembra vrača tudi v Križanke. Skupaj z gosti bo tam 17. septembra pripravil pravo dalmatinsko noč. »Noro vesel ... že ko smo se začeli o tem pogovarjati; zdaj pa smo končno uskladili še zadnje stvari in se res veselim, da se vračamo. Predvsem, ker se vračamo v nekoliko večjem obsegu. Takrat smo imeli sedišča in stojišča, tokrat pa smo se odločili, da bomo imeli samo stojišča in naj ljudje uživajo. Komaj čakam 17. september,« nam zaupal. Pred njim je sicer poletje, polno nastopov tako v Sloveniji kot na Hrvaškem.

Delovni meseci

»V Sloveniji se je vse prej odprlo, in tako smo letos pri nas zasedeni okoli 95-odstotno, preostalih pet odstotkov pa na Hrvaškem. Seveda bo tudi nekaj morskih nastopov, ogromno je tudi presenečenj in porok,« pravi Luka in hkrati svoji družini obljublja, da se bodo odpravili tudi na morje. »Od ponedeljka do četrtka, če bomo pa tudi čez vikend, bova s partnerico s seboj vzela še varstvo, da lahko greva medtem na nastope. Zelo veliko usklajevanja imamo, in moram se zahvaliti tako njeni in moji družini kot tudi vsem prijateljem, da vse skupaj kombiniramo