nadoknadil bo zamujeno

Letos prvič na poletni dopust s hčerkico

Marjana Tomšič Vovk
23. 5. 2022, 23.20
Deli članek:

Taiji Tokuhisa že komaj čaka poletje – letošnje bo zagotovo dobilo posebno mesto v njegovih spominih. Prvič zato, ker bo takrat zapoznelo praznoval petdeseti rojstni dan, drugič pa, ker bo na morju prvič užival v družbi hčerkice.

Ana Gregorič
Ker februarja ni mogel praznovati tako, kot se ob Abrahamu spodobi, bo Taiji poleti priredil rojstnodnevni piknik.

Taiji prizna, da obožuje poletje, saj je takrat čas za morje. »Ne znam si predstavljati življenja brez morja,« pravi. »Letos se ga veselim še za odtenek bolj, saj ga bo prvič izkusila tudi najina hči, in verjamem, da bo tako kot jaz z veseljem čofotala v vodi ter morje spoznavala v vsej slanosti in mokroti. Sicer pa se veselim vsakega novega dne, saj Julija Aiko hitro raste, se spreminja, je zvedava, vse močnejša in vse bolj komunikativna; res jo je užitek spremljati in opazovati, kako se razvija,« je raznežen novopečeni očka.

osebni arhiv
Julija Aiko je prvi vtis o morju že dobila, a poleti jo čaka tisti pravo čofotanje.

Z ženo Ano sta se prvorojenke Julije Aiko razveselila v zadnjih dneh lanskega leta, dober mesec kasneje pa ga je obiskal še abraham. »Šlo naj bi za veliko prelomnico, čeprav sam tega niti ne občutim. Zdi se mi, da smo ljudje tisti, ki se obremenjujemo s številkami. Mislim, da je najpomembnejše, kako se počutimo, kaj naredimo zase in za druge,« razmišlja.

Zaradi epidemije februarja okrogle obletnice ni mogel praznovati, kot si je želel, a bo to nadoknadil prav poleti. »Ker že tretje leto nisem praznoval rojstnega dne zaradi pandemije, saj nisem želel z organizacijo druženja ogrožati zdravja nikogar, in ker je letos le okrogel jubilej, sem se odločil, da to naredim poleti v obliki družabnega, športno-zabavnega rojstnodnevnega piknika, ki se ga res veselim, saj bo to za marsikoga prvo večje druženje po dolgem času,« nam je zaupal. Komaj torej čaka poletje, tako zaradi rojstnodnevnega piknika kot zaradi časa, ki ga bo z družino preživel na morju.