Damjan Murko

Slavček bdi nad vsako potezo zagnanega Tilna

N.S.
21. 4. 2022, 21.10
Deli članek:

Največji samopromotor pri nas, slavček Damjan Murko, niza uspeh za uspehom, pa če je nekaterim to všeč ali ne. Verjetno ga ni Slovenca, ki ne bi vedel, kdo je slavček in kaj počne. Tokrat dviguje prah z novim glasbenim duetom, ki ga je posnel z zmagovalcem šova Kmetija, Tilnom Brglezom.

Tibor Golob
Zmagovalec šova Kmetija je del nagrade ob zmagi vložil tudi v sodelovanje s slovenskim slavčkom.

Če je bil pred leti slovenski slavček Damjan Murko tarča posmeha in številnih kritik, je danes, kot pravi, vse bolj zaželen pevec in šovmejker.
Zadnje čase namreč niza hit za hitom, ki jih prepevajo številni Slovenci in Slovenke. Nazadnje pa se je odločil posneti glasbeni duet s Tilnom Brglezom, velikim zmagovalcem zadnje sezone šova Kmetija. Marsikdo bi sklepal, da je Murko v duetih našel še večjo tržno nišo, ki očitno ustreza predvsem njemu.

»Megavelik uspeh sem požel s sodelovanjem z vedeževalcem Blažem, najina pesem Mrcina je presegla vrtoglavih milijon ogledov na platformi YouTube, in to samo v štirih mesecih. A to je le začetek nečesa velikega,« je priznal slavček. Trenutno navdušuje z duetom, ki ga je posnel s slavnim kmetom, pod pesem pa sta se tako kot pri prejšnji podpisala avtorja Saša Lendero in Miha Hercog. Nad sodelovanjem z Murkom je navdušen tudi Tilen: »Ko sem šel v resničnostni šov Kmetija, sem prijateljem in širši Sloveniji obljubil, da če zmagam, posnamem duet z enim in edinim Damjanom Murkom. On je že leta moj idol – kako zna poskrbeti, da se o njem govori, in zmeraj znova dviguje prah. Srčno sem upal, da bo sprejel moje povabilo k sodelovanju. Moje ponudbe sicer ni sprejel takoj, vendar sem zelo vesel, da se nama je uspelo dogovoriti za duet in pesem Breskvice, ki je že v ušesih Slovencev. Priznam, zame je bil to precejšen finančni zalogaj, vendar vem, da se mi bo obrestovalo, in vesel sem, da lahko sodelujem z nekom, kot je Damjan. Čutim del profesionalnosti in njegove trme, ki definitivno vodi k uspehu.«

Tibor Golob
Damjan in Tilen sta prepričana, da bo njun duet Breskvice velik hit.

Tibor Golob
Damjan priznava, da s Tilnom točno vesta, da sta si na poti do uspeha usojena.