So šale o epidemiji za standup še zanimive?

Če bi bili obe oddaji v živo, bi že pregorel ali pa shujšal

Eva Jandl
21. 4. 2022, 20.16
Deli članek:

Trenutno je Sašo Stare voditelj kar dveh televizijskih oddaj, gleda nas z velikih plakatov ob cesti, a se veseli, da se je »korona obdobje« končalo in da bo lahko vendarle spet nastopal na odru kot standup komik.

POP TV
Sašo Stare je voditelj kar dveh oddaj na televiziji, kuharska oddaja je sicer posneta vnaprej.

Kakšne šale so ta čas aktualne? Je epidemija še zanimiva?

Epidemija je seveda še vedno aktualna. Mislim, da ima skoraj vsak komik nekaj šal na to, kar pa seveda ne pomeni nujno, da o tem govoriš še ti! Standup ima samo eno pravilo: bodi smešen. Torej ni nobenih omejitev o aktualnosti ali neaktualnosti šal, ti samo »sprobaj« in ti bodo že ljudje povedali s smehom, ali jim je všeč ali ne. 

Trenutno vas gledamo v kar dveh oddajah – kuhate z otroki in vodite naše estradnike skozi preobrazbe. Kako naporno je voditi in snovati dve oddaji?

Če bi bili obe oddaji v živo in bi moral v nedeljo voditi eno za drugo, bi verjetno že pregorel ali pa shujšal. Mogoče bi moral to poskusiti namesto fitnesa. (smeh) No, v resnici je bilo potrebno samo veliko nekega planiranja, da smo lahko oddajo Mali šef Slovenije v celoti posneli do tistega tedna pred začetkom Znanega obraza. Znan obraz ima svoj glas je zelo zahteven projekt, morda najzahtevnejši od vseh, ki sem jih delal do zdaj, in če bi se pri teh dveh projektih kaj prekrivalo, bi bilo to izjemno težko izvesti.

Male šefe spremljate že četrto sezono, vse od začetka. Je vsako sezono težje ali lažje? Kaj vam je najbolj ostalo v spominu?

Vsako sezono razen prve je enako lažje! Prva je bila v resnici najtežja, ker se je šov še ustvarjal in smo posneli veliko več stvari, kot smo jih potem uporabili; koncept smo testirali. Prav tako so od druge sezone otroci že približno vedeli, v kaj se spuščajo, tako da je bilo v zadnjih sezonah bistveno manj krokodiljih solz, ki so mi v prvi sezoni trgale srce! Vsaka sezona ima svoje izzive in svojo ekipo malih kuharčkov, s katerimi imam lepe spomine, v zadnji sezoni pa se je zgodilo, da sem končno spoznal Deso Muck v živo, in to je spomin, ki ga bom cenil še dolgo časa.

POP TV
Najbolj je vesel, da mu je med snemanjem otroške kuharske oddaje uspelo spoznati Deso Muck.

Ste doma že preizkusili katerega od njihovih receptov?

Moram priznati, da so naši mali chefki veliko boljši kuharji kot jaz, in niti enkrat se še nisem lotil tako kompleksnih jedi, kot jih pripravljajo oni! Jaz se držim bolj preprostih receptov, recimo pečem jajca in palačinke. No, lahko pa naredim tudi božanske čufte! (smeh)

Se kdaj tudi sami preizkušate v imitaciji, imate koga naštudiranega? Ste glasbenik, pojete, morda igrate kakšen inštrument?

Nikakor! Jaz sem grozen imitator. Edini lik, ki ga lahko imitiram, je človek, ki ne zna imitirati – tega pa zadenem v nulo! Prav tako nisem glasbeno podkovan. Moja glasbena sposobnost se konča pri lahkotnem rapanju! (smeh)

Vam sploh še ostane kaj časa za standup? Kdaj ste nazadnje nastopili?

Seveda mi vedno ostane čas za standup; sicer v zadnjih dveh letih za tega ni bilo prav veliko priložnosti, zato sem med korono ustvarjal predvsem oddaje (3. in 4. sezono Malega šefa ter 8. sezono Slovenija ima talent), ampak zdaj, ko se vse počasi spet odpira, se končno začenjajo tudi standup nastopi. Pravzaprav sem nazadnje stopil na oder, ko smo imeli peto (razprodano) ponovitev nove komedije Fantovščina, premiera je bila prvega aprila. V predstavi sta poleg mene še dva odlična standup komika: Gašper Bergant in Žan Papič! Predstava je mešanica klasične in standup komedije ter ravno začenja svojo pot po Sloveniji! 

POP TV (Foto. Urša Premik)
Sašo Stare se veseli vrnitve na odre kot standup komik, z Gašperjem Bergantom in Žanom Papičem nastopa v predstavi Fantovščina.