Poročilo producentom nalaga najvišjo kazen

Alec Baldwin ni odgovoren za strelsko nesrečo med snemanjem filma Rust - kdo pa je?

L.J.
21. 4. 2022, 08.49
Posodobljeno: 21. 4. 2022, 09.10
Deli članek:

Ameriški igralec in producent Alec Baldwin trdi, da ga novo poročilo o dogajanju med snemanjem filma razrešuje odgovornosti v nesreči.

Profimedia
Alec Baldwin

Na družbenem omrežju Instagram je ameriški igralec Alec Baldwin zapisal, da ga novo poročilo Urada za zaščito zdravja in varnosti pri delu zvezne države New Mexico razrešuje odgovornosti v strelski nesreči, do katere je prišlo med snemanjem, in v kateri je življenje izgubila direktorica fotografije Halyna Hutchins. Spomnimo, Baldwin je oktobra med snemanjem filma Rust ustrelil pištolo, za katero so mu zatrdili, da ni nabita s pravimi naboji. Izstrelil je dvakrat, enkrat usodno zadel Halyno Hutchins, drugič pa poškodoval režiserja Joela Souzo.

Na Instagramu je Baldwin zapisal, da ceni, da ga poročilo Urada razrešuje krivde s tem ko ugotavlja, da je bil Baldwin prepričan, da so v pištoli zgolj slepi naboji.

Novo poročilo Urada producentski ekipi, katere del je bil tudi Baldwin, nalaga plačilo najvišje kazni v vrednosti 125 tisoč evrov. Baldwin, ki je bil tudi sam del producentske ekipe, pa v to kazen ni vključen, saj po njegovih besedah poročilo ugotavlja, da je bil kot producent zadolžen le za scenarij in kasting, ne pa tudi v varnostne protokole.

"Vodstvo je storilo kar nekaj napak in obstajajo zadostni dokazi, ki kažejo, da bi se usodnemu streljanju Halyne Hutchins in resne poškodbe Joela Souze lahko izognili, če bi ekipa sledila običajnim varnostnim praksam,"
so zapisali v Uradu.

"V naši raziskavi ugotavljamo, da so bile napake producentske ekipe filma Rust tako resne kot načrtne," so še dodali. "Odgovornost delodajalca je bila, da sledi standardom, ki jih določa država, in to se med snemanjem Rusta ni zgodilo."