Jernej Tozon

Je najlepši čuk res znova samski?

Eva Jandl
20. 4. 2022, 19.28
Deli članek:

Po tem, ko nam je Miha Novak posredno povedal, da je zaključil ljubezensko zgodbo s izbranko Lili Rodošek, pa je presenetil še pevec in po mnenju oboževalk najlepši Čuk, Jernej Tozon, ki se je po dolgih osmih letih velike ljubezni razšel s svojo Evo.

Osebni arhiv
Poleg glasbenika je z epidemijo znova postal tudi vzgojitelj v vrtcu.

Kar dolgo je samski Jernej Tozon razvnemal domišljijo oboževalk skupine Čuki in šele pred nekaj leti priznal, da je že kar nekaj časa v srečni zvezi z arhitektko Evo. Nazadnje nam je povedal, da sta z Evo srečna in da ne razmišljata toliko o poroki, pač pa o otrocih. Zato je presenetila vest, da je 42-letni Jernej po novem samski in da se je Eva že odselila iz stanovanja, čeprav si menda še vedno dopuščata možnost, da se znova najdeta. Jernej se zato še bolj posveča svoji službi vzgojitelja v škofjeloškem vrtcu, kamor se je vrnil ob začetku epidemije. Preden ga je odkril Jože Potrebuješ in je postal novi pevec popularnih Čukov, to je bilo leta 2008, ko se je prejšnji pevec Marko Vozelj podal na samostojno glasbeno pot, je bil namreč redno zaposlen v škofjeloškem vrtcu in rad se je spominjal časov, ko je dneve preživljal z malčki. Tako se je vrnil v službo po šestih letih – takrat je vzel neplačani dopust in se leta ni vrnil – in pravi, da je prav prijetno. »Otroke pestujem, jih previjam, nahranim, tudi jok me ne moti, rad jih pocrkljam,« nam je povedal Jernej. Otroke v vrtcu je večkrat obiskal že prej, jim kaj zapel in zaigral, ti pa so bili seveda navdušeni, da jim je zapel in zaigral kar pevec Čukov, pa tudi zdaj pa ga redno prosijo, da vzame v roke kitaro in zapoje katero od otroških pesmic, na primer pesmico Avtobus, ki so jo Čuki izdali ob končani 14. sezoni oddaje Ribič Pepe, saj je idejni vodja priljubljene otroške oddaje Jože Potrebuješ šef skupine Čuki.

Osebni arhiv
Ljubezni z Evo naj bi bilo po osmih letih konec.

Narava in mir

Jere, kot domači kličejo Jerneja, svojega ljubezenskega statusa žal ne želi komentirati. Sam najraje svoj čas preživlja v naravi, po hribih in na pohodih, kjer najde svoj mir, saj je vzgojitelj in pevec tako popularen, da se mora večkrat fotografirati z oboževalkami in oboževalci, ti ga radi presenetijo tudi na njegovem domu, čeprav mu je ob tem večkrat nelagodno. Doma je v številnih športih, pohodništvu, jadranju, rolanju pa tudi v hokeju – je namreč državni prvak v hokeju na travi.