Sklepni del

Šarec: Štiri leta takšne vladavine bi prinesle samo propad in uničenje

S.R./STA
20. 4. 2022, 19.19
Posodobljeno: 20. 4. 2022, 19.31
Deli članek:

Stranke, ki se bodo na nedeljskih volitvah potegovale za poslanske stolčke, v teh dnevih prepričujejo še zadnje neodločene volivce.

STA
Marjan Šarec

Zaključni dogodek pred volitvami so danes med drugim izvedli v stranki LMŠ. Prvak stranke Marjan Šarec je dejal, da je glas za LMŠ glas za vztrajnost, demokracijo, načelnost in javno zdravstvo ter javno šolstvo. Prepričan je, da bo naslednja vlada levosredinska in da bodo odpravili vso zakonodajo, ki ne spoštuje demokratične in ustavne ureditve. Poudaril je, da vztrajajo na svoji poti in da je glas za LMŠ tudi glas proti korupciji, ki "nam pobere vse preveč našega denarja". Dejal je, da bo v nedeljo štel vsak glas. "Danes smo v prelomnem trenutku in danes oziroma v nedeljo bo res referendum, v kakšni državi želimo živeti, kajti še štiri leta takšne vladavine bi prinesle samo propad in uničenje demokracije," je prepričan.

Volivke in volivce je pozval, da se udeležijo volitev, "kajti te volitve bodo prelomne". Po njegovih besedah se bomo odločali, ali bomo živeli v državi, kot smo jo zdaj gledali dve leti, v kateri se ne spoštuje zakonodaje, integritete, demokracije in človekovih pravic. "Take države nočemo. Mi želimo demokratično, normalno državo, takšno kot smo je bili vajeni do nastopa te vlade," je povedal Šarec. Po volitvah pa bo po njegovem mnenju ključno ne kdo bo zmagal, ampak kdo bo imel dovolj partnerjev za sestavo vlade.

Šarec meni, da se je v kampanji premalo govorilo o boju s korupcijo in o neustavnosti. Pogrešal je, da se je akterje sedanje vlade premalokrat spomnilo na vse, kar so počeli. "Pomembno je, da se tega zavedamo, zato da v bodoče ne bomo več ponavljali teh napak in da se bomo lahko ozrli končno tudi naprej v razvoj, v prihodnost Slovenije," je poudaril.

Bobo
Alenka Bratušek

SAB bo trden člen levosredinske vlade

Kampanjo so sklenili tudi v SAB, pri čemer je predsednica stranke Alenka Bratušek poudarila, da so kandidati SAB odgovorna ekipa, vedo, kaj Slovenija potrebuje, in to tudi naredijo. Prepričana je, da bodo trden člen levosredinske vlade, saj so v preteklosti že pokazali, da v najtežjih časih znajo in zmorejo. Obljublja skrb za upokojence, zdravstvo in red v javnih financah.

Predsednica stranke, ki se sicer na parlamentarne volitve podaja tretjič, je na današnjem dogodku poudarila, da stranka z vsakimi volitvami izboljša rezultat. To pričakujejo tudi tokrat, ciljajo pa na rezultat, ki bi jim prinesel osem do deset poslanskih mandatov v DZ, je dejala. Hkrati je ocenila, da je za stranko uspešna predvolilna kampanja, v kateri so se podali med ljudmi, jim predstavili program ter na terenu dobili potrditev, da jim ljudje zaupajo. Po njenih besedah je slednje rezultat tega, da so v preteklosti dokazali, da tudi v najtežjih časih znajo in zmorejo. "Naredimo točno to, kar je v določenem trenutku za državo potrebno," je dejala.

Slovenijo sicer v nedeljo čakajo pomembne volitve, meni Bratuškova. Ob tem je kritiko usmerila tudi v aktualno vlado, ki je po njenem prepričanju ljudi razdelila kot še nikoli, ob tem pa ne spoštuje ustave, pravne države, človekovih pravic in se ni pripravljena soočiti z dejanskim stanjem in gospodarskimi napovedi. "To so podatki, s katerimi moramo živeti, naša naloga pa je, da ljudem povemo, kaj bo treba v prihodnosti narediti," je prepričana.

Ob tem je volivce pozvala, naj se v čim večjem številu udeležijo volitev. Napovedala je, da se bodo v SAB še naprej borili, da bo Slovenija 24. aprila stopila na pravo pot.