Panika

Drama v Salzburgu: Policija na lovu za moškim, oboroženim z jurišno puško

R.T.
20. 4. 2022, 19.58
Posodobljeno: 20. 4. 2022, 20.01
Deli članek:

V času kosila je zavladala panika.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policija v Salzburgu je na lovu za moškim, oboroženim z jurišno puško, ki je po poročanju avstrijskih medijev danes vdrl v poslopje enega od tamkajšnjih invalidskih podjetij. Pripadniki policije in specialne enote Cobra, ki so poslopje najprej obkolili, so na kraju evakuirali večino prisotnih, a so morali iz varnostnih razlogov v notranjosti začasno ostati otroci. Podjetje ima namreč v svojih prostorih tudi vrtec, kjer so otroci pod budim očesom policije in specialcev počakali na zaključek operacije.

Policija zlikovca sicer ni našla, a so posnetki nadzornih kamer razkrili, da se je v prostorih resnično potikal oborožen moški. Operacija, v kateri so uporabili tudi drone in helikopter, se je končala po dobrih dveh urah. Policijo je na kraj poklical eden od očividcev, ki je dejal, da je bil moški oblečen v vojaške hlače, oborožen pa je bil s puško. Slednje so nato potrdili tudi posnetki. »Ravno smo jedli, ko je nekdo nenadoma zakričal, da moramo vsi ven,« je za Kronenzeitung dejal eden tamkajšnjih zaposlenih. Njegov sodelavec ga je dopolnil, da so sprva mislili, da gre za vajo, a hitro spoznali, da je zadeva resna. Neznanca zdaj iščejo na drugih območjih po mestu.

Policija je skupno evakuirala približno 300 ljudi, nihče med njimi pa ni bil poškodovan. Za vsak primer so na kraj prispele tudi reševalne službe.