Igralka pred abrahamom

Preprosta filozofija Jennifer Garner: Če se ne gledaš v ogledalo, se ne obremenjuješ

M. V.
15. 4. 2022, 05.30
Deli članek:

Na velikonočno nedeljo bo igralka Jennifer Garner slavila 50. rojstni dan. »Komaj čakam,« je dejala že pred časom. Odšteva dneve do abrahama in sestavlja seznam 50 stvari, ki jo osrečujejo – od pečenja cimetovih polžkov za otroke do cvetočega breskovega drevesa. V nasprotju z večino zvezdnikov se Jen ne obremenjuje s staranjem in trdi, da ne bo podlegla lepotnim operacijam.

Profimedia
Jennifer Garner bo v nedeljo praznovala petdeseti rojstni dan.

Rojstni dan bo praznovala v družbi svojih najdražjih. »Otroci, starši, sestri, nečakinje in nečaki. Ne vem še, kaj točno bomo počeli, ampak se neznansko veselim,« je povedala pred dvema tednoma na premieri svojega zadnjega filma The Adam Project. Že lani pa je v intervjuju za časopis Today obljubila, da ne bo podlegla lepotnim trendom in odšla pod nož. »Rada bi se normalno postarala in rada bi, da bi to spet postalo normalno,« je dejala in razkrila, da jo je mama že kot dekletce naučila, naj se ne obremenjuje z videzom. »Govorila mi je, da se s staranjem veča tudi skušnjava, da strmiš v ogledalo in intenzivno spremljaš spremembe na obrazu. Skrivnost pa je v tem, da se ne gledaš! Ne obremenjuj se z videzom, bodi hvaležen, da se staraš, in uporabi čas, ki ga imaš, da za sabo pustiš boljši svet.«

Pod žarometi

Instagram
Kot dekletce (skrajno levo) s starejšo in mlajšo sestro.

Jen je odraščala v precej strogi, verni, konservativni in politično aktivni družini. Kot najstnice se s sestrama niso smele ličiti, si lakirati nohtov, barvati las ali prebadati ušes (slednje si je prvič privoščila šele predlani). Kljub temu je kot srednješolka lahko igrala v šolskih predstavah, kar je v njej vzbudilo ljubezen do igre, ki jo je nato študirala. Po diplomi se je najprej preselila v New York, kjer je igrala v gledališču in dobila svoje prve televizijske vloge, nato pa odšla v Los Angeles, kjer je po nekaj letih manjših vlog dobila glavno vlogo v vohunski seriji Alias, ki jo je izstrelila med zvezde. Danes je Jen znana tako po akcijskih (Daredevil, Kraljestvo, Peppermint: Angel maščevanja) kot romantičnih vlogah (Od deklice do bejbe, Vse moje bivše, Arthur), verjetno pa jo je najbolj zaznamovala vloga stripovske junakinje Elektre.

Profimedia
Vloga Elektre jo je tako in drugače zaznamovala.

Veselje paparacev

Profimedia
Z Benom Affleckom sta bila skupaj dobrih deset let, a on v zakonu ni bil srečen.

Elektra ni le utrdila njenega statusa hollywoodske zvezdnice in ljubljenke gledalcev, ampak je vplivala tudi na njeno zasebno življenje. Med snemanjem Daredevila se je zapletla s soigralcem Benom Affleckom. Poročena sta bila dobrih deset let in imata tri otroke, hčerki Violet (16 let) in Seraphino (13 let) ter sina Samuela (10 let). Njun zakon je bil ves čas pod drobnogledom medijev, sploh ko je postalo jasno, da Ben veliko pije. Pozneje je igralec dejal, da je podlegel alkoholu, ker v zakonu ni bil srečen in se je počutil ujetega. Njuna ločitev ni bila preveč lepa, a sta nato zaradi otrok le našla skupen jezik in ostala prijatelja. Menda je Jen vesela, da se je Ben spravil v red in spet našel srečo z Jennifer Lopez, Ben pa je njo in otroke vnaprej obvestil, da namerava Lopezovo zasnubiti.

Profimedia
Na sprehodu z vsemi tremi otroki, psom in mačkom.

Za Jen je bil to drugi zakon, pred tem je bila tri leta poročena z igralcem Scottom Foleyjem. Po ločitvi od Bena svoje zasebno življenje skrbno skriva, znano je le, da je nekaj let hodila s poslovnežem Johnom C. Millerjem, zdaj pa naj bi bila že dve leti samska.

Zaščita otrok

Poleg družine in igre je njena velika strast dobrodelnost. Že dolga leta je ambasadorka organizacije Save the Children USA, ki pomaga otrokom pri šolanju. Jen pogosto obiskuje družine, ki jim organizacija pomaga. Zelo goreče se zavzema tudi za zaščito zvezdniških otrok pred paparaci, z njeno pomočjo so leta 2013 v Kaliforniji sprejeli zakon, ki prepoveduje »škodljivo ali moteče obnašanje fotografov do otrok«. Igralka je namreč več kot desetletje prenašala »najmanj šest, pa tudi do 15 fotografov, ki so ves čas kampirali pred mojim domom«. Zdaj se je stanje malce izboljšalo, a še vedno pogosto čakajo pred njeno hišo ali šolo njenih otrok, tako da večkrat na mesec pokliče policijo. Takšno je pač življenj zvezdnikov …