Bo dedovala Charlotte ali Lilibet?

Bitka vnukinj za nakit pokojne Diane

Nejc Simšič
14. 4. 2022, 21.15
Deli članek:

Čeprav sta veliko nakita pokojne Diane dobili že Kate in Meghan, soprogi Dianinih sinov, je kar nekaj nakita še ostalo. Princesa Charlotte in njena mlajša sestrična Lilibet bosta tako podedovali bogato zbirko nakita pokojne princese Diane, a katera bo prejela večino?

Wikipedia
Zbirka nakita princese Diane je zelo vroča roba, vredna milijone.

Prinesa Diana je bila znan po svojem nakitu in pregrešno dragem okusu. In zdaj se britansko ljudstvo sprašuje, komu bodo v roke šli vsi dragulji.
Pred tedni smo že pisali o napovedih strokovnjakov, da naj bi bila nekoč mala princesa Charlotte, hčerka princa Williama in Kate, najbogatejša članica kraljeve družine, zdaj pa strokovnjaki predvidevajo, da bo podedovala tudi večino prestižne zbirke nakita pokojne princese Diane.

arhiv
Mala princesa Charlotte bo dobila večji delež, ker je pač starejša.

Viri z britanskega dvora namreč pravijo, da naj bi si Charlotte
lahko kar sama izbrala kose nakita, vendar so nekateri, ki jih bo dobila, že vnaprej določeni. Med drugim bo podedovala znamenito tiaro Spencer, ki jo je Diana nosila na svojem poročnem dnevu in drugih pomembnih priložnostih.

Kaj pa Harryjeva Lilibet?

Instagram
Lilibet bo dobila manjši delež dediščine nakita.

Čeprav so bila predvidevanja, da bo mala Lilibet, hči princa Harryja in Meghan, dobila precej manj nakita, ker so odmaknjeni in ker je ona manj priljubljena, je razlog za to, da bo prejela manj, v resnici precej preprost. »Charlotte ima tokrat pri tem prednost, ker je starejša, vendar bo njena sestrična Lilibet kljub temu podedovala manjši del, ki je prav tako zelo vreden,« so povedali strokovnjaki, ki so še dodali, da sta si sicer veliko nakita razdelili že soprogi Williama in Harryja. »Kate je denimo dobila zaročni prstan s safirjem, ki je ocenjen na več kot milijon evrov. Potem je tu še Spencerjeva tiara, ki je vredna več kot 200 tisoč evrov, pa številne po meri narejene ure Rolex, prstani, dragulji, uhani in drug nakit, ki tako ali tako dosegajo zneske, ki si jih ne moremo niti predstavljati.«