milo za drago

Princa Harryja in Meghan Markle odsotnost stala kraljevskega sprejema?

R.T.
14. 4. 2022, 18.41
Posodobljeno: 14. 4. 2022, 18.43
Deli članek:

Očitno bo njun obisk na Nizozemskem ta vikend minil brez pričakovanega pompa.

Profimedia
Igre Invictus vabijo. A nizozemska kraljeva družina več od minimuma ne bo dala od sebe.

Princ Harry in Meghan Markle se prvič skupaj odpravljata čez Lužo, in sicer na Nizozemsko. A sussekška bosta ostala brez kraljevskega sprejema.

Črni ovci britanske kraljeve družine na Nizozemsko prihajata zaradi iger Invictus, katerih pobudnik je princ Harry. A nizozemska kraljeva družina za sussekška ne bo pripravila rdeče preproge, niti ne bosta povabljena v goste. Še več: princ Harry in Meghan Markle bosta spala v enem od hotelov v Haagu in ne v palači kralja Viljema Aleksandra Nizozemskega in kraljice Maxime.

Otoški poznavalci razmer na tako enem kot drugem dvoru domnevajo, da se nizozemska kraljeva družina za sussekška ne bo potrudila, ker se tudi onadva nista za svojo družino. Spomnimo: zakonca se spominske slovesnosti za pokojnega princa Filipa, Harryjevega dedka nista udeležila, ker sta se spričo dejstva, da sta po izstopu iz britanskega kraljeve ostala brez z davkoplačevalskim denarjem financiranega policijskega varovanja, ustrašila za svojo varnost v Združenem kraljestvu.

Včeraj smo poročali, da oboroženo varovanje, ki se ga poslužujeta v Združenih državah Amerike, na Nizozemskem ni dobrodošlo.